Aναρχικοί: Η ανακοίνωση για την καταδρομική επίθεση σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πάτρα | Μαζική απαλλοτρίωση στο σούπερ μάρκετ »Αράπης» και διανομή σε κοντινή λαϊκή αγορά

Σήμερα το πρωί, 17/11, πραγματοποιήθηκε απαλλοτρίωση αγαθών πρώτης ανάγκης από το σουπερμάρκετ »Αράπης» στην περιοχή της Αγ. Σοφίας και διανομή σε κοντινή λαϊκή αγορά

Να βάλουμε φρένο στο αυξημένο κόστος ζωής που βάζει στο στόχαστρο τους ίδιους τους όρους ζωής μας.

Στην παρούσα περίοδο όλοι όσοι ανήκουμε στη βάση της κοινωνικής και ταξικής πυραμίδας, βιώνουμε μια ζοφερή συνθήκη από τις πολιτικές της άρχουσας τάξης. Οι καπιταλιστές επιχειρούν με κάθε τρόπο να υπερβούν την δομική κρίση υπερσυσσώρευσης στην οποία έχουν περιέλθει. Με το πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις, με το χτύπημα σε εργασιακά και δικαιώματα και συλλογικές ελευθερίες, με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με τις απολύσεις και το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, της υγείας και των συγκοινωνιών, τη λεηλασία της φύσης και την αιματοβαμμένη ανάπτυξη τους, που τόσο ευαγγελίζονται. Ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η αναδιάρθρωση του καπιταλιστικού συστήματος σε όλους τους τομείς, επιτυγχανεται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί και οι μη κατέχοντες στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς αλλά και της τρομακτικής αύξησης του κόστους ζωής.

Η αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μνημονιακές πολιτικές των προκατόχων, την καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τις ιδιωτικοποιήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες, τους διακρατικούς ανταγωνισμούς, τους πολέμους και την ενεργειακή κρίση. Οι εκμεταλλευτές μας για να πετύχουν όλα τα παραπάνω, επιστρατεύουν σύσσωμο το κατασταλτικό τους οπλοστάσιο απέναντι στους αγώνες και τις διεκδικήσεις που αρθρώνονται σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Για να εδραιώσουν την κυριάρχια τους, με το μικρότερο δυνατό κόστος, χρησιμοποιούν μια σειρά από ιδεολογικούς μηχανισμούς για να αποσπάσουν την κοινωνική συνέναιση και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνική βάση από τις πραγματικές της αναγκες και τα ταξικά της συμφέροντα. Συγκεκριμένα, θέλουν μια κοινωνία πειθήνια και υποταγμένη στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου, που δε θα διεκδικεί όσα της κλέβουν και της στερούν, αλλά που θα στρέφει τα πυρά του ο κάθε καταπιεσμένος απέναντι στον άλλο. Μας θέλουν με την παλάμη ανοιχτή, περιμένοντας κάθε μορφής φιλανθρωπία, παρά με σφιγμένη τη γροθιά, αγωνιζόμενοι/ες ενάντια στο αστικό μπλοκ κυριαρχίας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στην παρούσα συγκυρία, τα καρτέλ των ιδιοκτητών σουπερμάρκετ και μεγαλοπαραγωγών έχουν βγάλει τεράστια κέρδη με τις διαρκείς ανατιμήσεις στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών. Η πανδημία στάθηκε γι’ αυτούς πραγματικά μια ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες των εργαζομένων τους, βάζοντάς τους να δουλεύουν χωρίς υγειονομικά μέτρα προστασίας, με υπερωρίες “πληρωμένες” με ρεπό, ακόμα και Κυριακές.

Απέναντι στη λεηλασία της ζωής μας, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας την άλλη. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα απέναντι στους κεφαλαιοκράτες που μας καταδυναστεύουν. Οφείλουμε να αγωνιστούμε απέναντι στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, που βγάζουν καθημερινά κέρδος από την εργασία μας. Η κάθε γειτονιά, ο κάθε χώρος δουλειάς, η κάθε σχολή και σχολείο θα πρέπει να γίνουν πεδία σύγκρουσης και πάλης, για να μπούν στο προσκήνιο της ιστορίας οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες, για να αποκτήσουμε καλύτερους όρους και συσχετισμούς πάλης, μέχρι την οριστική συντριβή του συστήματος που σπέρνει θάνατο, φτώχεια και πολέμους.

Όλα μας ανήκουν, γιατί όλα είναι κλεμμένα!

Κοινωνική και ταξική αντεπίθεση απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο!

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην κρατική καταστολη!

Όλοι και όλες στην πορεία της 17ης Νοέμβρη!

Εξέγερση απέναντι στους γδάρτες των ζωών μας!

Αναρχικές – Αναρχικοί

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.