Ακης Μπαρδάκης: Οι εποχικοί πυροσβέστες είναι άκρως απαραίτητοι και πρέπει να εργάζονται σε μόνιμη και σταθερή βάση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 31/10 τελείωσε επίσημα η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα και μαζί με αυτή έληξαν και οι συμβάσεις 2500 εποχικών πυροσβεστών σε όλη την Ελλάδα. Για τους υπόλοιπους 6 μήνες θα είμαστε εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ , με ένα μικρό επίδομα ανεργίας προσπαθώντας να ζήσουμε τις οικογένειες μας, εν όψη και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό είμαστε εδώ, στη πρώτη γραμμή , εξασφαλίζοντας την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των συμπολιτών μας και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας δίχως εκπτώσεις. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, υπηρετώντας αυτό που μάθαμε οποιαδήποτε στιγμή κληθούμε.

Η σύμβαση μας είναι εποχική, οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος όμως έχουν πάψει να είναι εποχικές. Η κλιματική αλλαγή το αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο. Ελπίζουμε στην αναγνώριση όλων όσων έχουμε προσφέρει 4 χρόνια τώρα και στην άμεση αποκατάσταση μας με 12μηνη εργασία. Διανύουμε τα πιο παραγωγικά μας χρόνια, θέλουμε εργασία, οχι επιδόματα ανεργίας επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αξιοποιήστε το εποχικό προσωπικό που οι πολίτες μέσα από τους φόρους τους έχουν εκπαιδεύσει και έχουν ενισχύσει με εξοπλισμό ώστε να είμαστε πάντα εκεί για τη δική τους ασφάλεια.

Άκης Μπαρδάκης , Τομεάρχης Εποχικών Πυροσβεστών Αχαΐας

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.