Υπόθεση Βαλυράκη: Συμβόλαιο θανάτου πίσω από τον θάνατο του υπουργού «βλέπουν» οι δικηγόροι της οικογένειας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για το εάν θα εισαχθεί τελικά στο ακροατήριο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι.

Οσυνήγορος της οικογένειας, Μανόλης Φωτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτική σταθμό «ΚΡΗΤΗ ΤV» υποστήριξε πως η δολοφονία του ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη. Όπως είπε, «είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονία. Είχε στηθεί ενέδρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Γνώριζαν ότι θα πάει στην Ερέτρια τη μέρα εκείνη. Και όπως επίσης γνώριζαν ότι ήταν το μοναδικό μέρος που πήγαινε και δεν είχε μαζί του το όπλο και το κινητό του τηλέφωνο».

«Γνώριζαν οι δολοφόνοι»

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί ότι ένας καβγάς θα καταλήξει σε δολοφονία», είπε η συνήγορος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε πως οι δολοφόνοι γνώριζαν πού θα μεταβεί το τριήμερο. Όπως είπε, ο Σήφης Βαλυράκης επιθυμούσε το τριήμερο αυτό να ξεκουραστεί και να κάνει μια βόλτα με τη βάρκα του. Ο άστατος καιρός του Σαββάτου είχε ως συνέπεια να αναβάλει τα σχέδιά του και οι ιθύνοντες να τον δολοφονήσουν την Κυριακή.

«Έβγαλε τη βάρκα του για να πάει τη βόλτα του το Σάββατο. Το Σάββατο ήταν άστατος καιρός και δε βγήκε. Και βγήκε την επόμενη μέρα, την Κυριακή. Το τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, έδωσε δικαίωμα σε αυτούς που του έστησαν την ενέδρα να τον παρακολουθήσουν», είπε.

Μάλιστα, ως προς τη συγκεκριμένη διατύπωση, υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος με ρητό και κατηγορηματικό ύφος υποστηρίζει πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε μέχρι θανάτου… με κοντάρι.

«Υπάρχει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει καταθέσει παραστατικά και αυθόρμητα και χωρίς να έχει κίνητρο να πει ψέματα, πως είδε τους δύο ανθρώπους να πλησιάζουν το σκάφος του Βαλυράκη και ένας από τους δύο να τον χτυπάει επανειλημμένα μ’ ένα κοντάρι στο κεφάλι, στο πρόσωπο», είπε.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο”, Λευτέρης Συμβουλάκης, ρώτησε τον κ. Παπαδάκη εάν αυτή η διαπίστωση επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Η ιατροδικαστική εξέταση περιλαμβάνει αντικειμενικά ευρήματα, τα οποία έχουν αξιολογηθεί, και καταδεικνύει χτυπήματα πως είναι επικίνδυνα».

«Χτυπήματα μίσους»

Στον τηλεοπτικό φακό εμφανίστηκε και ο κουνιάδος τού Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος υποστήριξε δημόσια πως η δολοφονία του έχει πολιτικά κίνητρα, καθότι η προσωπικότητά του ήταν συνυφασμένη με την πολιτική. Μιλώντας για τη δολοφονία του Βαλυράκη, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Τα χτυπήματα είναι χτυπήματα μίσους. Δεν μπορείς να τσακωθείς και να δεχτείς τέτοια χτυπήματα και να περάσει από πάνω σου ολόκληρο σκάφος».

Στο ερώτημα του Λευτέρη Συμβουλάκη εάν οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενέχουν πολιτικά κίνητρα, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Το παρελθόν του Σήφη Βαλυράκη αφορά και τις απόψεις του περί εθνικών θεμάτων. Είναι και η Siemens. Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Είναι η σύσταση της Αντιτρομοκρατικής. Είναι η Αντίσταση κατά της Χούντας».

Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η εκτέλεσή του έγινε μετά χρόνια, όταν δεν ήταν στην εξουσία.

«Οι εκτελέσεις γίνονται μετά από χρόνια. Πρέπει να έχουν ξεχαστεί τα θέματα και να είσαι πιο αδύναμος», είπε.

Πηγή: neakriti.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.