Τις «έβρεξαν» σε μαθητή και καθηγητή στο ΕΠΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάστατο το Ρέθυμνο από το ξύλο που έπεσε μέσα σε σχολείο και πιο συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑΛ της πόλης. Οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια έναν μαθητή και τον καθηγητή που έσπευσε να τους χωρίσει…

Το 1ο ΕΠΑΛ στο Ρέθυμνο μετατράπηκε για ακόμα μία φορά σε πεδίο μάχης, με εξωσχολικούς και μαθητές να τα βάζουν με συμμαθητή τους στο προαύλιο. Ο ξυλοδαρμός του ανήλικου ήταν άγριος, με τα περισσότερα παιδιά που ήταν μπροστά να τραβούν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο μόνος που έτρεξε για βοήθεια ήταν ένας καθηγητής, ο οποίος χτυπήθηκε άγρια και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Μετά τις βιαιότητες οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και αποβλήθηκαν, με ολόκληρη την πόλη, να παραμένει ανάστατη από τα όσα έγιναν.

Διαστάσεις, που εύκολα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες, σε σχολεία στο Ρέθυμνο, περιγράφονται από εκπαιδευτικούς, με αφορμή ένα πολύ σοβαρό βίαιο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή και ενός καθηγητή, στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το goodnet.gr που μάλιστα δημοσιεύει και τις παρακάτω εικόνες, το επεισόδιο της Πέμπτης ήρθε ως «συνέχεια» μικρότερης έκτασης επεισοδίου, που είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες πριν και πάλι στο ίδιο σχολείο και είχε ρατσιστικά κίνητρα. Δύο εβδομάδες πριν, ένας μαθητής Αλβανικής υπηκοότητας είχε προκληθεί από συμμαθητές του και εξωσχολικούς, είχε απειληθεί και απάντησε αμυνόμενος.

Έτσι εκτιμάται – όπως προκύπτει από τις περιγραφές – πως την Πέμπτη οι μαθητές, που θεώρησαν πως θίχτηκαν από την συμπεριφορά του συμμαθητή τους, «κάλεσαν ενισχύσεις» από άλλα σχολεία και έβαλαν στόχο τον συγκεκριμένο νεαρό. Όλα έγιναν ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία και τα μαθήματα σε εξέλιξη, άρα όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι 700 περίπου μαθητές της μονάδας εκεί!

Το θύμα δέχθηκε μία επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, τόσο από το εν λόγω σχολείο όσο και από μαθητές άλλων σχολείων και σύντομα το επεισόδιο πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού προστέθηκαν και άλλοι μαθητές που περικύκλωσαν τον μαθητή και τον ξυλοκοπούσαν χωρίς έλεος! Και όλα αυτά ενώ κάποιοι άλλοι απλά βιντεοσκοπούσαν το γεγονός και δεν αντιδρούσαν.

Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ένας καθηγητής, που είδε τι συνέβαινε και «έπεσε» πάνω στον μαθητή που δεχόταν την επίθεση, προστατεύοντας τον. Μάλιστα, τραυματίστηκε ελαφρά (από κάποιο αντικείμενο, άγνωστο ακόμα τι) και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πήγε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή, το 1ο ΕΠΑΛ έμεινε κλειστό και πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνέλευση του συλλόγου των διδασκόντων και της διεύθυνσης. Κλήθηκαν οι μαθητές, που συμμετείχαν στο σοβαρό επεισόδιο και οι γονείς τους. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν τα δύο τουλάχιστον σχολεία, από τα οποία προέρχονταν οι μαθητές που επίσης συμμετείχαν στην επίθεση.

Τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ όσο και στο περιφερειακό λύκειο, του Περάματος εν προκειμένω, στο οποίο φοιτούν οι 4 «εξωσχολικοί» μαθητές, ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις. Αποβλήθηκαν 3 μαθητές για δύο μήνες από το 1ο ΕΠΑΛ και 4 μαθητές από το ΓΕΛ Περάματος. Μάλιστα, στην περίπτωση του επαγγελματικού λυκείου, γίνεται και πρόταση για αλλαγή του εξωσχολικού περιβάλλοντος για τους επίμαχους μαθητές, απόφαση, όμως που πρέπει να «περάσει» από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την περιφερειακή της Κρήτης.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.