Στα «λευκά» πολλές περιοχές της χώρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά στην Ελλάδα, με αρκετές περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Φθιώτιδα και Πτολεμαϊδα

Στην πόλη της Κοζάνης η χιονόπτωση ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να γίνει εντονότερη, ενώ ο υδράργυρος πλησιάζει τον 1 βαθμό Κελσίου.

Παράλληλα, χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά χαμηλή, στους 2 βαθμούς Kελσίου.

Στα λευκά ντύθηκε και η Σαμαρίνα Γρεβενών με ήδη χιόνι έχει ξεπεράσει τους 15 πόντους.

Ντυμένες στα «λευκά» ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας ορεινές περιοχές της Λάρισας, αφού καλύφθηκαν από χιόνι.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Λιβάδι Ελασσόνας όπου το χιόνι «το έχει στρώσει» και μέσα στην κοινότητα, ενώ η θερμοκρασία νωρίτερα ήταν στους 0 βαθμούς.

Στα λευκά ντύθηκε η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, με χιόνια στα ορεινά διαμερίσματα της Φθιώτιδας και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρυτανίας.

Στην Καστανιά  όπως και στο Νεοχώρι Υπάτης το χιόνι ξεπέρασε τους πέντε πόντους, με τη χιονόπτωση να ξεκινά από τις 5 το πρωί και να συνεχίζεται. Το ίδιο και στην Παύλιανη με μικρότερη ένταση.

Από τις 5 το πρωί το σύννεφο πέρασε και από τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Από Τυμφρηστό μέχρι Παλαιά Γιαννιτσού, η Πολιτική Προστασία από το πρωί ελέγχει το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, χωρίς να έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Αντίθετα στην Ευρυτανία μπήκαν και οι πρώτες αλυσίδες! Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, χρειάζονται αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνάς, από την 12 η χ/θ έως την 22η χ/θ.

Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Κρικέλου, από την 12 η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.