Μεσσηνία: «Μπαράζ» πυρκαγιών ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλούν τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί λόγω και της ξηρασίας, που παρατηρείται ως αποτέλεσμα της ανομβρίας του φετινού φθινοπώρου.

Σε πολλές πυρκαγιές ταυτόχρονα κλήθηκαν να παρέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Μεσσηνίας με τη συνδρομή και εθελοντικών ομάδων, όπως η ΟΑΚ 4χ4 Μεσσηνίας & η ΓΑΙΑ Δυτικής Μάνης, σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου. Πιο σοβαρή πυρκαγιά είναι αυτή, που εκδηλώθηκε στο Πανιπέρι του δήμου Μεσσήνης, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, νωρίτερα σήμερα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στα Ρίγκλια της Δυτικής Μάνης, στα Γιαννιτσάνικα και τη Μπιρμπίτα στο δήμο Καλαμάτας στη Μερόπη του Δήμου Οιχαλίας αλλά και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.

Όλες οι φωτιές οριοθετήθηκαν πριν πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ ως αιτία εμφανίζεται η λήξη της αντιπυρικής περιόδου χθες 31 Οκτωβρίου, αλλά και η απροσεξία όσων εκτελούν αγροτικές εργασίες. Σημειώνεται ότι στην περιοχή τον τελευταίο μήνα υπάρχει και ανομβρία γεγονός που διευκολύνει την εκδήλωση φωτιάς.

Μόνο τις προηγούμενες 5 ημέρες 3 πολίτες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο (αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300€) για πυρκαγιές, που προκάλεσαν οι ίδιοι από αμέλεια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.