Π. Μαρινάκης: Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές με καταγγελίες χωρίς στοιχεία και αποδείξεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Είναι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι κρύβεται πίσω από τις παρακολουθήσεις».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και την εκπομπή «Ημερολόγιο» του Παύλου Τσίμα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συζητώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπογράμμισε πως τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας την απασχολούν τα καθημερινά προβλήματα, πως ο πρωθυπουργός μέσω της συνέντευξής του έδωσε απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν αλλά και πως η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί προς τις εκλογές με καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από στοιχεία και αποδείξεις.

«Η εργαλειοποίηση υποθέσεων είναι πάγια τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία τρία χρόνια. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν χυδαία συνθήματα περί παιδεραστών» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης. Και πρόσθεσε: «Αφού δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τα πεπραγμένα και το έργο μας, ο μόνος δρόμος τους είναι ο βούρκος και η λάσπη. Το πέταγμα λάσπης είναι η βασική στρατηγική της αντιπολίτευσης γιατί δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί προγραμματικά και πολιτικά με την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για την καχυποψία που προκαλεί η σύμπτωση της χρήσης του κακόβολου λογισμικού Predator με την παρακολούθηση της ΕΥΠ στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε: «Δεν υπάρχει σύνδεση των παράνομων λογισμικών με κάποια κρατική υπηρεσία. Έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες απαντήσεις». Επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει κρατική υπηρεσία με κακόβουλα λογισμικά».

Όσον αφορά τις κατηγορίες περί συμμετοχής του πρωθυπουργού, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε ότι: «Είναι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι κρύβεται πίσω από τις παρακολουθήσεις. Είναι προσβλητικό για την παράταξή μας. Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνά κάθε κατηγορία. Ο συντάκτης, όμως, του σχετικού δημοσιεύματος κλήθηκε από κορυφαίο εισαγγελικό λειτουργό να καταθέσει και δεν προσκόμισε στοιχεία».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός κράτησε όρθια την χώρα εν μέσω αλλεπάλληλων και εισαγόμενων κρίσεων. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε όπου υπάρχουν στοιχεία. Αλλά δεν θα κυλιστούμε στην λάσπη. Απαντάμε μόνο επί πραγματικών κατηγοριών που συνοδεύονται με αποδείξεις».

Κλείνοντας, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ακόμη ότι «ουδέποτε η κυβέρνηση ή ο πρωθυπουργός επιχείρησαν να συγκαλύψουν κάτι στην υπόθεση. Οι δημόσιοι λειτουργοί δικαιούνται να επικαλούνται το απόρρητο, όμως δεν υπάρχουν κατηγορίες χωρίς στοιχεία. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κληθεί να ενημερωθεί και αρνείται. Ορισμένους φαίνεται τους βολεύει η συντήρηση της αβεβαιότητας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.