Κιβωτός του Κόσμου: Σύσκεψη στο Μαξίμου σήμερα – Οι σκέψεις για την επόμενη μέρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τίθεται επί τάπητος το θέμα των προνοιακών δομών και ειδικότερα της «Κιβωτού του Κόσμου», στον απόηχο των καταγγελιών παιδιών για πράξεις κακοποίησης και ασέλγειας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αρμόδια υφυπουργού Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλους παράγοντες, επιχειρούν να βρουν λύσεις, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της «Κιβωτού του Κόσμου» και να μη μείνουν στο δρόμο.

Όσον αφορά στις ίδιες τις καταγγελίες για ανθρώπους της “Κιβωτού του Κόσμου” η κυβέρνηση παραπέμπει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα εξετάσει την υπόθεση, κι ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες των διωκτικών αρχών.

Προς αλλαγή ΔΣ στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες η πρόθεση της πολιτείας δεν είναι να σταματήσει η χρηματοδοτική στήριξη της δομής, η οποία φιλοξενεί πολλά παιδιά που έχουν ανάγκη στέγασης, φαγητού και φροντίδας.

Μεταξύ των προτάσεων, που θα συζητηθούν σήμερα, είναι, ανάλογα και με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, να αλλάξει προσωρινά η διοίκηση της δομής και να οριστεί και ειδικός επόπτης.

 

Το στοίχημα της… «αποϊδρυματοποίησης»
“Πράγματι, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, μια συζήτηση για το πώς θα πρέπει με κινήσεις, με πλαίσιο, με κίνητρα, να ενθαρρύνουμε την πιο έγκαιρη και γρήγορη αποϊδρυματοποίηση… Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η αρμόδια υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου έχει προωθήσει σχετικές θεσμικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα αναθέσει τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα ανηλίκων.

Τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από δομές τις «Κιβωτού του Κόσμου», ενδεχομένως και άλλων παιδιών ως μαρτύρων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.