Κιβωτός του κόσμου: Ειδικοί αστυνομικοί «χτενίζουν» το λογιστήριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία ομάδα από 8 εξειδικευμένους αστυνομικούς του οικονομικού εγκλήματος, έχει αναλάβει να ψάξει τα πάντα γύρω από το κεντρικό λογιστήριο της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η ομάδα των 8 «ράμπο» του οικονομικού εγκλήματος, κάνουν «φύλλο και φτερό» την οργάνωση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει οικονομικές παρατυπίες.

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν στη κατοχή τους χιλιάδες σελίδες αρχείων, κυρίως από το κεντρικό λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, αλλά ερευνούν όλες τις δομές της Κιβωτού στη χώρα .Ήδη μάλιστα, έχουν αποσταλεί αιτήματα προς τις τράπεζες και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Το πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στην εισαγγελία μετά τις γιορτές, ενώ ξεχωριστή έρευνα διεξάγεται από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ξεκινά αξιολόγηση του προσωπικού
Οπως αναφέρει το κανάλι, το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, θέλοντας να προστατέψει με κάθε τρόπο τα παιδιά στις δομές, ξεκινά άμεσα την αξιολόγηση του προσωπικού. Συνολικά στις δομές της Κιβωτού σε όλη τη χώρα υπάρχουν 153 εργαζόμενοι και 493 εθελοντές και θα εξεταστούν τα πάντα, προκειμένου να νιώσουν τα παιδιά περισσότερο ασφαλή.

Θεοδωρικάκος: «Αν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν αυστηρά»

Εν τω μεταξύ, όσο συνεχίζονται οι έρευνες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε στο κανάλι πως μετά το τέλος των ερευνών, αν προκύψουν παρατυπίες και «εγκληματικές δράσεις» τότε οι υπεύθυνοι «θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο».

«Η οικονομική αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει τις δικαστικές αρχές και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Τα παιδιά στη Κιβωτό θα είναι ασφαλή»

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, τόνισε πως η ασφάλεια των παιδιών παραμένει πρώτο μέλημα για όλους.

«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ότι το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. «Και πρέπει να πω ότι αυτή ήταν πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της Κιβωτού

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.