Κιβωτός του Κόσμου: Ανέπαφος για 8 χρόνια ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ερευνά την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει κάνει καμιά ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του την τελευταία οκταετία.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι ανέπαφος όλα αυτά τα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ.

Επίσης τα τελευταία δύο με τρία χρόνια έχουν γίνει χιλιάδες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού και της οργάνωσης. Πρόκειται για τουλάχιστον 2000 και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένας τόσος μεγάλος αριθμός κινήσεων.

Προβληματισμός παράλληλα επικρατεί στις αρχές, καθώς έχουν δεσμευτεί και λογαριασμοί στους οποίους πολίτες είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο, και τώρα δεν μπορούν να εκταμιεύσουν ούτε τις συντάξεις τους.

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος ξεκινάει εξονυχιστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία φαίνεται να είναι και η διαχειρίστρια της Οργάνωσης.

Κατ΄επέκταση, ο έλεγχος που θα γίνει στα οικονομικά της πρεσβυτέρας θα οδηγήσει και σε έλεγχο, εξ αντανακλάσεως, στα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου, αλλά και των ατόμων της οικογένειας.

Όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS, ο πατέρας Αντώνιος την ώρα που ζητούσε από τον κόσμο να βοηθήσει οικονομικά την «Κιβωτό» προκειμένου να φροντίσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, είχε διαθέσιμα στις τράπεζες 15.000.000 ευρώ.

Η κατάθεση των 500.000 ευρώ από την πρεσβυτέρα

Επιπλέον, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, έσπευσε, λίγες ώρες πριν καρατομηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» να αδειάσει τη θυρίδα που διατηρούσε σε μια τράπεζα, από τις δύο που διέθετε.

Τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κατέθεσε 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα ερωτήματα για την κατάθεση αυτή είναι αρκετά, καθώς η κ. Γεωργαντή δεν ήταν πλέον μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, ενώ δε διευκρίνισε που βρίσκονταν κρυμμένα τα χρήματα.

Πλέον η οικονομική αστυνομία θα κληθεί να ελέγξει τη διαδρομή αυτών των χρημάτων, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι προϊόν κάποιας νόμιμης συναλλαγής ή κάποιας δωρεάς.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.