Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Σε δίκη ο άντρας που ηχογράφησε τη δολοφονία της γυναίκας του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η γυναικοκτονία σε ταβέρνα στη Λάρισα, είχε παγώσει ολόκληρη τη χώρα. Ένα και πλέον χρόνο μετά το έγκλημα, ο καθ ομολογία δράστης θα βρεθεί στο εδώλιο. Τι προσπαθεί να πετύχει…

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα εισαχθεί για τρίτη φορά προς εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, η υπόθεση με τη γυναικοκτονία 43χρονης από τον 54χρονο σύζυγό της, στις 3 Αυγούστου του 2021, στη Σωτηρίτσα Αγιάς, στη Λάρισα. Ο 54χρονος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η υπόθεση εισήχθη για πρώτη φορά προς εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, στις 6 Ιουνίου και διακόπηκε για τις 20 Ιουνίου, λόγω αδυναμίας της μητέρας της δολοφονημένης γυναίκας, να παραστεί. Ωστόσο, δόθηκε νέα αναβολή από την έδρα του Δικαστηρίου λόγω της αποχής από τις ποινικές δίκες, που είχαν εκείνο το διάστημα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, στον οποίο ανήκουν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.

Ο κατηγορούμενος, που παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα οκτώ φορές, ενώ παράλληλα ηχογραφούσε στο κινητό του τηλέφωνο τα τελευταία λόγια της. Μάλιστα, τηλεφώνησε ο ίδιος στο «100» λέγοντας ότι «σκότωσα τη γυναίκα μου ελάτε να με συλλάβετε» και ανέμενε τη σύλληψή του στον τόπο του εγκλήματος.

Το ζευγάρι που είχε τρία παιδιά 24, 19 και 12 ετών, ζούσε στην Αθήνα και βρισκόταν στη Λάρισα, προκειμένου να βοηθήσουν στην ταβέρνα του αδερφού της 43χρονης, ο οποίος ήταν τότε ασθενής και απεβίωσε πριν τρεις μήνες, στις αρχές Μαρτίου.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει στην ΕΡΤ, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, είχε δηλώσει πως η υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογίαν δράστη, θα κινηθεί στο πλαίσιο μετατροπής της κατηγορίας σε δολοφονία υπό καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής και με μειωμένο καταλογισμό, καθότι – όπως υποστήριξε – ο 55χρονος πάσχει από ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου.

Ανάλογη ήταν και η εισαγγελική πρόταση επί του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου ωστόσο, αποφάσισαν να παραπέμψουν το δράστη για δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.