«Εμπλέκεστε σε υπόθεση πορνογραφίας» – Νέα απάτη με δήθεν email από την ΕΛ.ΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ένα νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό email κάποιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Οι δράστες προκειμένου μάλιστα για να γίνουν πιο πιστευτοί χρησιμοποιούν τα στοιχεία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, Jérôme Bonet.

Παράλληλα βάζουν και τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και δικαστικών Αρχών και Αρχών επιβολής του Νόμου.

Σύμφωνα με το email o αποδέκτης εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.