Απεργία 9ης Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Τι ισχύει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας ανακοίνωσαν οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι συμμετέχουν στην απεργία διεκδικώντας προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.

Σε ό,τι αφορά το Μετρό, δηλαδή τις Γραμμές 2 και 3, νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών). Όπως προκύπτει, οι δυο γραμμές του Μετρό θα λειτουργήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για τη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ), ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου σωματείου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00.

Να σημειωθεί ότι η ΣΤΑΣΥ εντός των προσεχών ωρών θα εκδώσει έναν οδηγό για την απεργία προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας και τα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, για τις στάσεις εργασίας στα λεωφορεία, οι εργαζόμενοι λένε «όχι στην ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες» και ζητούν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Και η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 00:01 της Τετάρτης 9/11 έως τις 00:00 της Πέμπτης 10/11.

Παράλληλα στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου αποφάσισε να συμμετέχει και το συνδικάτο των ταξί.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα τραμ θα συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ καλούν σε συλλαλητήριο στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.