Αναβλήθηκε η δίκη των «εξορκιστών» – «Κυνηγητό» με δημοσιογράφους στο δικαστήριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναβλήθηκε η δίκη του 38χρονου αυτοαποκαλούμενου «Ανθρώπου του Θεού» Χαράλαμπου Τσακωνίδη και του 24χρονου, μελών της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών», που είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο μετά τον σάλο με τις τελετές εξορκισμών στο κέντρο της πόλης.

Οι δύο τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράνομη λειτουργία ευκτηρίου οίκου χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής καθώς μετά από ελέγχους της αστυνομίας είχε προκύψει λειτουργούσαν ως χώρο λατρείας χωρίς άδεια στο πρώην κέντρο διασκέδασης Νεράιδα, στην περιοχή του αεροδρομίου.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος της δικηγόρου υπεράσπισης και αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2023. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις και αποχώρησαν από την πίσω έξοδο του Μεγάρου, κρατώντας και πάλι σιγή ιχθύος πάρα τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και το… κυνηγητό που ακολούθησε.

Η είδηση των εξορκισμών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει σάλο ενώ τα βίντεο είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αν και οι συλλήψεις των δύο ατόμων δεν είχαν να κάνουν με τις τελετές εξορκισμών, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να ερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.