Αλ. Χαρίτσης: Kαμία διόρθωση στο «καλάθι του νοικοκυριού» δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Οι «διορθωτικές κινήσεις» στο καλάθι του νοικοκυριού, λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, μαρτυρούν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ένα τόσο σοβαρό ζήτημα», αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Σημειώνει ότι όμως καμία διόρθωση «δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στην χώρα μας». Ως προς αυτό αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης μέσα στους τελευταίους έξι μήνες ενώ για 7 στους 10 ο μισθός τους δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους».

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερα ταμπελάκια στα τρόφιμα ούτε μετατρέποντας τους καταναλωτές σε «κυνηγούς προσφορών»», αλλά «απαιτούνται άμεσα μέτρα ουσίας για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, τη μείωση των έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και τα καύσιμα, τον έλεγχο και τη ρύθμιση αγοράς». «Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή», καταλήγει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.