Λογοτεχνικά βραβεία από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας – Κύπρου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19/11/2022, μεταξύ 6 μ.μ. και 7 μ.μ.. Θα μεταδίδεται ζωντανά σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου Facebook Page, Facebook Team, YouTube, Twitter καθώς και σε ηχητική αναμετάδοση από το SOLOMOS Web Radio TV του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org. Ειδικό αφιέρωμα και eBook θα δημοσιευθεί στον διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org μετά το πέρας της Τελετής Βράβευσης.

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ ΣΠΕΚ ανακοινώνει με ευαρέσκεια τους δύο λογοτέχνες τους οποίους η Κριτική Επιτροπή ψήφισε για να τιμηθούν το 2022 με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ. Οι βραβευμένοι από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου είναι:

Ο Έλληνας Σταύρος Ζαφειρίου: για το πρωτοπόρο έργο του σε μια διελκυστίνδα παρόντος, παρελθόντος, πράξης, ιστορίας και μύθου, για τη δυναμική γλώσσα του που μάχεται να εκφράσει τα άφατα, ξεχασμένες αρχές, ασπίδες έναντι του πολέμου, της μισαλλοδοξίας, της αλλοτρίωσης. Με ειλικρινή στίχο καλεί σε αναστοχασμό μπρος στη βεβήλωση, στις παλινωδίες της ιστορίας, και οραματίζεται νέα αρχή για τον άνθρωπο

Ο Κύπριος Νίκος Ορφανίδης: για την πολυετή και ουσιώδη συμβολή του στην Ελληνική Λογοτεχνία ως ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος, φιλοσοφικός στοχαστής, ως εκδότης ποιοτικού λογοτεχνικού περιοδικού αλλά και ως ερευνητής-μελετητής άγνωστων πτυχών της λογοτεχνίας της διασποράς, της θεολογίας, της Επανάστασης του 1821, της Μικρασιατικής Καταστροφής κ.ά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.