Θάλεια Ματίκα: «Έχω δεχθεί κακοποιητικές συμπεριφορές στο εργασιακό περιβάλλον»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αφορμή την παράσταση στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον σύζυγό της Τάσο Ιορδανίδη, “Θέλω να σου κρατάω το χέρι”, η Θάλεια Ματίκα βρέθηκε χθες στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” και στη συζήτηση που είχε με τη Σίσσυ Χρηστίδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, και όχι μόνο.

Μάλιστα, η ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει δεχθεί και η ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές στο εργασιακό της περιβάλλον – όχι σεξουαλικού τύπου – που την έκαναν να πάρει την απόφαση να κόψει επαφές με ισχυρά πρόσωπα του επαγγέλματος, γεγονός που το πλήρωσε.

«Το ότι βγαίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα προς τα έξω έχει συντελέσει πάρα πολύ το MeToo. Λένε “τώρα γίνονται”. Δεν γίνονται τώρα. Γίνονταν πάντα και θα γίνονται. Είναι πολύ σημαντικό που τώρα βρίσκουν τη δύναμη τα θύματα και μιλούν», ανέφερε η Θάλεια Ματίκα και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνδρομή της Πολιτείας σε αυτή την προσπάθεια.

«Όλοι οι ενήλικες που έχουν τέτοιες συμπεριφορές αυτό έχει να κάνει πάρα πολύ με τα παιδικά τους χρόνια. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Όταν βρίσκεσαι σε κακοποιητικές σχέσεις, είτε οικογενειακές είτε επαγγελματικές, δεν πρέπει να τις δικαιολογείς μέσα σου και να παίρνεις το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί. Πρέπει να αντιδράς», δήλωσε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια παραδέχτηκε: «Έχω δεχθεί κακοποιητικές συμπεριφορές στο εργασιακό περιβάλλον, όχι σεξουαλικού, αλλά άλλου τύπου. Μίλησα τότε, αλλά όταν είναι μία ομαδική δουλειά από την οποία εξαρτώνται οικογένειες και δεν παίρνεται η απόφαση ότι εκείνη τη στιγμή το άτομο που έχει εξουσιαστική θέση και κακοποιεί να φύγει, τότε και να μιλήσεις…».

govastileto.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.