Nάνα Μούσχουρη: «Είχα καρκίνο στο πάγκρεας και είμαι ακόμα εδώ»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την εµβληµατική Ελληνίδα ερµηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη τίµησε πριν από λίγες ηµέρες ο ∆ήµος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγµένης, καθώς µε απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου την ανακήρυξε επίτιµη δηµότη και της απονεµήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης.
Η διεθνούς φήµης καλλιτέχνις µίλησε στο Secret και στην Σάσα Σταμάτη για τη νέα τιµητική διάκριση, αλλά και για την πορεία της στη µουσική. Παράλληλα, µας εξήγησε πώς έχει παραµείνει σεµνή και ταπεινή όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της, ενώ µας απάντησε για το αν σκέφτηκε ποτέ να βγάλει τα γυαλιά της.

Πώς αισθάνεστε που σήµερα γίνατε επίτιµη δηµότης Βάρης – Βούλας – Βουλιαγµένης και σας απονεµήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης, ως ένδειξη τιµής και σεβασµού στο πρόσωπό σας και ως ελάχιστη αναγνώριση του παγκόσµιας εµβέλειας έργου σας;

Είµαι πολύ συγκινηµένη και πολύ υπερήφανη. Συγκινηµένη γιατί είναι κάτι που ξέρω την αξία που έχει, την εµπιστοσύνη που µου έδειξαν, και έχω µια µεγάλη ευθύνη για αυτό. Αλλά είµαι συγχρόνως και περήφανη γιατί µε διάλεξαν. Εχουµε όλοι την αξιοπρέπειά µας, τη ζωή µας, αλλά δεν σηµαίνει ότι αξίζεις αυτό. Είναι µια µεγάλη τιµή που µου γίνεται.

Είστε µια γυναίκα που έχει πουλήσει 380 εκατοµµύρια δίσκους και εγώ βλέπω µια γυναίκα σεµνή και ταπεινή. Πώς το διαχειριστήκατε όλο αυτό;

Το διαχειρίστηκα πολύ απλά, γιατί πουλούσα δίσκους και λέγαµε µετά ότι θα κάνουµε έναν άλλον δίσκο. Επρεπε να είναι καλύτερος από τον προηγούµενο, µε το δικό µας γούστο βέβαια, να µη χάσουµε την πίστη του κόσµου σ’ εµάς, να µην παρουσιαστούµε µε κάτι προκλητικό ή δεν ξέρω εγώ τι, και µε αυτόν τον τρόπο συνεχίσαµε. Ο άνδρας µου ευτυχώς -που τον γνώρισα πολύ νέο- είναι της δουλειάς, παραγωγός µου, πρόσεχε και µου έλεγε: «Μην κάνεις λάθος, µην παρασυρθείς», γιατί υπάρχουν πολλά πράγµατα που µπορεί να σε παρασύρουν.

Σας χαρακτηρίζουν και τα γυαλιά σας. Σκεφτήκατε ποτέ να τα βγάλετε;

Μέχρι και ο Μπελαφόντε δεν ήθελε τα γυαλιά µου, γιατί κανένας δεν φορούσε γυαλιά εκείνη την εποχή, και µου έλεγε: «∆εν είναι δυνατόν να βγαίνεις µε τα γυαλιά». ∆εν τα ήθελαν στην αρχή. Κάποτε, µάλιστα, όταν ήµουν στην Αµερική µε τον Μπελαφόντε, που µε διάλεξε για να τραγουδήσω µαζί του, ήρθε ο ίδιος και µου είπε: «Θέλω να βγάλεις τα γυαλιά σου. ∆εν µπορώ, υποφέρω να σε βλέπω µε τα γυαλιά στη σκηνή. Κανένας δεν φοράει γυαλιά». Επειτα από αυτό, έβγαλα τα γυαλιά µου και τραγούδησα τρία βράδια χωρίς αυτά. Επειτα από τρία βράδια, του είπα: «Κοιτάξτε, το καταλαβαίνω τι σκέφτεστε εσείς, αλλά εγώ αισθάνοµαι πολύ άσχηµα χωρίς τα γυαλιά µου. Κατ’ αρχάς, έχω µυωπία, δεν βλέπω καλά, και έπειτα θέλω να είµαι ο εαυτός µου. Εχω ανάγκη να φοράω γυαλιά. Θα τα φορέσω. Αν δεν σας αρέσουν, θα φύγω µαζί µε τα γυαλιά µου». Αν δεν ήθελε να αποδεχτεί τα γυαλιά µου, θα έφευγα τελείως από την παράσταση. Και µου είπε: «Εντάξει, θα το σκεφτώ». Πήγε και το σκέφτηκε, µε τους µουσικούς του ή µόνος του, και γύρισε πίσω ένα τέταρτο µετά και µου είπε: «Ξέρεις, αποφάσισα να σε κρατήσω και εσένα και τα γυαλιά σου».

Είχατε και µια περιπέτεια µε την υγεία σας. Τι ακριβώς συνέβη;

Το 2015 είχα καρκίνο στο πάγκρεας. Είµαι ακόµα εδώ. Πέρασα, µάλιστα, και περιτονίτιδα. Είχα πολλά πράγµατα.

Φοβηθήκατε για τη ζωή σας;

Κοίταξε να δεις, όλοι φοβούνται. Και όταν είσαι έξω από τη χώρα σου, είσαι πιο ευαίσθητη, και γι’ αυτό τα πήγα πολύ δύσκολα. Αλλά τελικά άκουσα τον γιατρό µου – ήταν πολύ καλός γιατρός. Και τον έχω µέχρι και τώρα. Ο γιατρός µου ήταν για µένα η σωτηρία. Οταν έχω κάτι, πηγαίνω εκεί για να µε φροντίσει. Εχω περάσει πολλά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.