Η ΑΒΑΞ πουλάει σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ – VINCI το 20,5% της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον deal που παίζει στην αγορά αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του χρόνου και προφανώς πριν από τις γιορτές.

Οι πληροφορίες λοιπόν του newmoney.gr – καλά διασταυρωμένες όπως αναφέρει το δημοσίευμα– είναι ότι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Vinci αγοράζουν το ποσοστό της ΑΒΑΞ στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Οι σχετικές διαδικασίες / διαπραγματεύσεις κυοφορούνταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, είναι πλέον ώριμες και μπήκαν στην τελική ευθεία. ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Vinci είναι με την ΑΒΑΞ στην κοινοπραξία που έχει την εκμετάλλευση της παραχώρησης, με τα ποσοστά τους να είναι 22,02% για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και 57,45% για τη Vinci.

Οι δύο μέτοχοι είχαν δικαίωμα πρώτης άρνησης και αποκτούν το 20,53% της ΑΒΑΞ κατανεμημένο αναλογικά στα ποσοστά τους. Σημειώστε πως η πώληση της συμμετοχής της ΑΒΑΞ στην εταιρία ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ εντάσσεται στη στρατηγική της ΑΒΑΞ να πουλάει ώριμες παραχωρήσεις, προκειμένου να έχει ρευστότητα να διεκδικεί νέα έργα.

Ταυτόχρονα, η ΑΒΑΞ εφαρμόζει πρόγραμμα μείωσης του δανεισμού της και για αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιηθούν τα μερίσματα από την Αττική Οδό της φετινής χρήσης όπως και του 2023.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.