Ποινή-μαμούθ στη δίκη του «ψευτογιατρού» – Καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταπέλτης είναι η δικαιοσύνη για τον ψευτογιατρό «Dr. Kontos» καθώς του επιβλήθηκε μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία ποινές για τις πράξεις του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και κατά συγχώνευση ποινή 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη (εκτιτέα 20 έτη) και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Πριν τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον Νίκο Κοντοστάθη σε: ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες, σε 12 έτη κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 έτη κάθειρξης και 18.000 ευρώ για απάτη, σε ένα έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε δύο έτη και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία και σε 2 έτη φυλάκισης, 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκιση 1 έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου.

Το δικαστήριο, με την απόφασή του, έκρινε ότι ο 50χρονος που συστηνόταν σε πελάτες του ως ογκολόγος που συνεργαζόταν με κορυφαία ιατρικά κέντρα του κόσμου, με την ονομασία, Dr Kontos, οδήγησε στο θάνατο 7 καρκινοπαθείς, ανάμεσα τους και δυο ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον, ο ψευτογιατρός κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

πηγή ethnos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.