Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους ναζί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, με την πραγματοποίηση ομιλίας από το Δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και την κατάθεση στεφανιών, οι δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος για τη συμπλήρωση 78 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Παράλληλα άνοιξαν οι πύλες του ιστορικού καταφυγίου κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, το οποίο και φέτος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από το 12ο σύνταγμα του  ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Στους χώρους του καταφυγίου φιλοξενείται έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Το ωράριο λειτουργίας του καταφυγίου  έχει ως εξής: 

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και Κυριακή 10:00-13:00

Εξάλλου, στην πλατεία των Yψηλών Αλωνίων λειτουργεί υπαίθρια έκθεση η οποία περιλαμβάνει  ψηφιακά ανατυπωμένα έργα των Μιχάλη Νικολινάκου «Ο Κουκουλοφόρος», της Βάσως Κατράκη «Θέμου και τι να γίνηκαν του κόσμου οι αντριωμένοι», του Χρίστου Δαγκλή «Κορίτσια – Περιστέρι», Ivo Dalla Costa «Κρεμασμένοι στα Ψηλά Αλώνια» και «Ειρηνικό» της Βάσως Κατράκη».

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 3 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δευτέρα 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

9:00 μ.μ.: Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο της Κατοχής

Πρόκειται για μία  Μουσικο-θεατρικο- χορευτική παράσταση του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού και της ορχήστρας του με θέμα το ρεμπέτικο στην αντίσταση.

Η όλη δράση εξελίσσεται σ΄ ένα λαϊκό καπηλειό της κατοχής με μικρό πάλκο για τους μουσικούς (με την κλασική φωτιστική ροτόντα) και τραπέζια που οι θεατές θα κάθονται και θα είναι δρώντες και θαμώνες. Ο κλασικός πάγκος του κάπελα που θα προσφέρει φαγητά της κατοχής (μπομπότα – βραστά ρεβίθια – ελιές – λίγο κρασί κ.λ.π.). Η ορχήστρα θα περιοριστεί σε ρεπερτόριο από το ρεμπέτικο της περιόδου. Το χορευτικό σε συγκεκριμένους χορούς του ρεμπέτικου που η Πάτρα έχει ιδιαίτερη παράδοση. Όπως είναι κατανοητό οι θεατές θα είναι και θαμώνες του «καπηλειού της αντίστασης

Τετάρτη 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

8:00 μ.μ.: Προβολή ταινίας: “ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΚΡΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ” Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

*Το ωράριο λειτουργίας του καταφυγίου έχει ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και Κυριακή 10:00-13:00

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.