Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Το «κατώφλι» της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών θα περάσει σήμερα (25.10.2022) η 33χρονη κατηγούμενη, καθώς έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε βάρος της κατηγορουμένης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της. Αλέξη Κούγια, η 33χρονη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, ώστε να λάβει γνώση των στοιχείων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της ανάκρισης και να προετοιμάσει την απολογία της.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα ο κ. Κούγιας υποστήριξε αφενός ότι η εντολέας του όταν συνελήφθη ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που τελικά δεν έπραξε.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε συγκεκριμένα πως: «Φτιάχτηκε ένα κλίμα» και να προσθέτει ότι «στη συνέχεια ήρθαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας και έφτιαξαν μία έκθεση ιδεών, και αγνόησαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των ατόμων που τις είχαν κάνει όπως η κυρία Τσιόλα στην Πάτρα και στο τέλος έφεραν και έναν απλό γιατρό από τη Θεσσαλονίκη να πιστοποιήσει ένα πρόβλημα στην καρδιά. Με όλα αυτά που σας ανέφερα είναι προφανές ότι θέλω να δω την δικογραφία περαιτέρω γιατί μου λείπουν στοιχεία. Θα ζητήσω ένα μήνα προθεσμία».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και ο προσδιορισμός της δίκης της κατηγοεουμένης για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022 με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας “κετεμίνη” στο νοσοκομείο Παίδων καθώς και την απόπειρα δολοφονίας τον Απρίλιο του 2021 στο νοσοκομείο “Καραμανδάνειο” της Πάτρας.

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.