Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Εδώλιο» έδειξαν οι δικαστές του συμβουλίου για τη Ρούλα Πισπιριγκου, η οποία καλείται να λογοδοτήσει για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη κρίνουν πως η κατηγορούμενη, όχι μόνο δολοφόνησε το παιδί της, αλλά είχε επιχειρήσει να το σκοτώσει και τον Απρίλιο του 2021 όχι με ασφυκτικό θάνατο, αλλά με τη χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο .

Για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γ.Νούλης στην πρότασή του, περί χορήγησης της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το 9χρονο κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

“Κίνητρο η εμμονή με τον… σύζυγο”

Και οι δικαστές του συμβουλίου έκριναν οτι το κίνητρο της Ρούλας να σκοτώσει τη Τζωρτζινα ήταν η εμμονή της με τον σύζυγο της. Κι αυτο γιατί όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Παράλληλα οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου γι ακόμη 6 μήνες, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων ακόμη και κατά των δικών τους ανθρώπων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.