Πάτρα: Μεγάλη η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων για να υιοθετήσουν αδεσποτάκια (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Πατρινών, μεγάλων και μικρών, στο σημερινό κάλεσμα του Δήμου Πατρέων, να γνωρίσουν από κοντά και να υιοθετήσουν, τα αδεσποτάκια, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στην πλαζ της Αγυιάς. Πρόκειται για ζώα συντροφιάς, που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Δήμου στο Δρέπανο, αλλά και εκείνα, που φιλοξενούν εθελοντές της πόλης μας ως ανάδοχοι μέχρι την υιοθεσίας τους.

Κοντά τους ήταν σήμερα και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, για να συνομιλήσει μαζί τους, για την ανάγκη υπεύθυνης υιοθεσίας, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων ή τουλάχιστον να μειωθεί ο αριθμός των εγκαταλειμμένων ζώων. Είναι κοινωνικό το ζήτημα και όλη η κοινωνία πρέπει να βάλει το δικό της λιθαράκι, είπε και για μια ακόμα φορά, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τους εργαζομένους του Δήμου που είναι υπεύθυνοι και φροντίζουν την δομή φιλοξενίας των αδέσποτων στο Δρέπανο, γιατί εκείνοι είναι που κρατούν αυτό το χώρο σ’ ένα υψηλότατο επίπεδο.

Σήμερα, στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας, σκύλοι και γάτες, όμορφα πλάσματα, διαφόρων ηλικιών και χαρακτήρα, ψάχνουν μια ζεστή αγκαλιά, μια υπεύθυνη υιοθεσία, κάποιον να μοιραστούν τη ζωή και να δώσουν την αγάπη τους.

Τα ζωάκια, μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου και τους εθελοντές, παρουσιάζουν πρωταθλητές του στίβου της Ολυμπιάδας Πατρών που βρίσκονται εκεί μαζί με τους προπονητές τους.

Παραβρίσκεται επίσης και η κτηνίατρος του Δήμου Πατρέων, καθώς και μία εκπαιδεύτρια θετικής εκπαίδευσης προκειμένου να δίνουν συμβουλές και πληροφορίες στους ανθρώπους που θα θελήσουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι, ή απλά να μάθουν περισσότερα γι αυτά.

Η εκδήλωση γίνεται από τον Δήμο Πατρέων και πλαισιώνεται από τη στήριξη και συνεργασία των Εθελοντών και των Φιλοζωικών Σωματείων.

Η Ολυμπιάδα Πατρών τέλος, που έχει ως ηθική αρχή την προστασία των ζώων, θα προσφέρει έκπτωση στις συνδρομές σε όσους υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, ενώ με την ευκαιρία θα δίνουν συμβουλές και σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.