Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Γεράσιμος στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών Πατρινών και Κεφαλλήνων τελέσθηκε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου ε.ε. η μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γερασίμου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και ανήμερα της εορτής Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, το πρωί, η Θεία Λειτουργία.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου των « Εν Πάτραις Κεφαλλήνων, ο Αγιος Γεράσιμος» κ. Αρίστη Ιγγλέση, ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για βράβευση δύο προσώπων που έχουν προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον Ιερό Ναό. Τον κ. Χαράλαμπο Γιαννούλη , ο οποίος επί 46 έτη κόσμησε το δεξιό αναλόγιο και την κυρία Κωνσταντινιά Ευθυμίου – Αστερή, η οποία κατά τις εργασίες αποκατάστασης του Ναού χρηματοδότησε την πλακόστρωση του Αγίου Βήματος και την μαρμάρινη επένδυση της Αγίας Τράπεζας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην αείμνηστη Χρυσούλα Δρούγα, τη μεγάλη δωρήτρια που κατασκεύασε το περίτεχνο τέμπλο.

Τελειώνοντας η Γραμματέας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, που ως γνήσιος Κεφαλλήνας στέκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης του Συλλόγου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την πολύτιμη συμβολή και την άριστη συνεργασία του Συλλόγου με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στην πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεράσιμο καθώς και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Ενορίας.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες προεξήρχε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μετέφερε προς όλους τους εκκλησιαζομένους τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου παρέστησαν οι Βουλευτές Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής και κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέας Μανωλόπουλο

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.