Δ. Βίτσας: Η Ελλάδα με άνεση μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της – Eίμαστε σε θέση υπεροχής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για το θέμα της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας και την αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών Eνοπλων Δυνάμεων στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μίλησε στο ertnews και την εκπομπή «Επτά» ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός Άμυνας και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Ελλάδα με άνεση μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο. Αν ο Ερντογάν έχει κάποιες βλέψεις, αυτές είναι προς την Κύπρο και όχι προς τα νησιά τα δικά μας δηλαδή» δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας αναλύοντας την στρατιωτική υπεροχή των Ελλήνων στον αέρα χάρη στα γαλλικά Rafale και τα αμερικανικά F-16 είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε θέση υπεροχής» έναντι των Τούρκων.

Η Δύση θα απαντήσει επιθετικά στην προσάρτηση

Μιλώντας για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και στα νέα δεδομένα μετά την ανακοίνωση της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι δίνει μια νέα διάσταση στον πόλεμο αλλά δεν τον τελειώνει.

«Μια σειρά από μεγάλες δυνάμεις είπαν ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση» ανέφερε ο κ. Βίτσας εκτιμώντας ότι η Δύση στο προσεχές μέλλον θα κάνει ακόμα πιο επιθετική την στάση της απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο.

«Ελπίζω ότι δεν θα είναι ο πιο δυναμικός τρόπος. Θα είναι ο τρόπος της συνεννόησης. Αλλά δεν μπορώ να πω και δεν μπορώ να αφαιρέσω και δυναμικούς τρόπους, με στήριξη βασικά στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος για την πιθανότητα μιας γενικότερης σύρραξης ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι αυτό είναι αναπόφευκτο.

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να βάλουν μια θηλιά στα οικονομικά της Ρωσίας. Αυτή την στιγμή θα έλεγε κανείς ότι η Ρωσία είναι σε μια πλεονεκτική θέση, αλλά όταν θα περάσει ο χρόνος η Ρωσία θα έχει την αγχόνη της μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.