Σήμερα η κηδεία του σπουδαίου τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 85 του χρόνια ο Σταμάτης Κόκοτας. Φωνή υπέροχη, παρουσία ευγενική, παθιασμένος με τον Παναθηναϊκό και τα μηχανοκίνητα, ο Σταμάτης Κόκοτας με τις θρυλικές φαβορίτες συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς.

Ο Σταμάτης Κόκοτας έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 70 άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους Έλληνες συνθέτες.

Ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του υπήρξε ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τον οποίο διατηρούσε στενή φιλία. Μάλιστα όπως ο ίδιος είχε, πει, όταν επέστρεφε σπίτι από το μαγαζί που τραγουδούσε, ερχόταν ο οδηγός του Ωνάση και του ζητούσε να τον μεταφέρει στο Σκορπιό.

Ο Σταμάτης Κόκοτας, εκτός από το τραγούδι, λάτρευε τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα. Πήρε μέρος σε μεγάλους αγώνες, κέρδισε κύπελα και όπως έλεγε, έπαιζε τη ζωή του κορώνα-γράμματα.

Σήμερα Τρίτη η κηδεία στο Κοιμητήριο Ζωγράφου

Η κηδεία του θα τελεστεί με δημοτική δαπάνη σήμερα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής ήταν παλιός κάτοικος Ζωγράφου, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ζωγράφου αναφέρει: «O Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα. Ο εκλιπών είναι παλιός Ζωγραφιώτης αλλά και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος και η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη. Με την ξεχωριστή φωνή και τα υπέροχα τραγούδια του έκανε τη ζωή όλων ομορφότερη και μας συντρόφευε μουσικά για πάρα πολλά χρόνια.

Η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα μετά από πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου»

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.