Οικιακή βοηθός έκλεψε 150.000 ευρώ και πανάκριβα κοσμήματα από ηλικιωμένους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 μία οικιακή βοηθός κατάφερε να κλέψει πολλά χρήματα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες στους συνεργούς της. Την προσλάμβαναν για να τους φροντίζει και αυτή «βούταγε» τεράστια χρηματικά ποσά και κοσμήματα από τα σπίτια τους. Ο λόγος για μία 46χρονη Ελληνίδα, η οποία εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός σε σπίτια στον Λαγκαδά και στις Συκιές, έκλεψε 150.000 ευρώ και πανάκριβα κοσμήματα. Τις κλοπές εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε εμπλεκομένων ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 46χρονη ημεδαπή, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων, από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 και με τη βοήθεια τεσσάρων ακόμη ατόμων, προχώρησε σε κλοπές: χρηματικών ποσών το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και κοσμημάτων με εκτιμώμενη αξία 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

 

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης ήταν η επιτηδευμένη προσέγγιση των ηλικιωμένων υποψήφιων θυμάτων από τη 46χρονη, η οποία μόλις ξεκινούσε την εργασία στις οικίες τους, αυτόματα αποκτούσε γνώση και πρόσβαση στα σημεία όπου εναπόθεταν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα το διάστημα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και αφού της συστήθηκε ως αποκλειστική βοηθός, την επισκέφθηκε σε δεύτερο χρόνο στην οικία της, όπου της απέσπασε πληροφορίες ως προς το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες και με τη συνέργεια τεσσάρων ακόμη ατόμων στους οποίους παρείχε πληροφορίες υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς να δράσουν, προχώρησαν σε κλοπές από τέσσερις κατοικίες. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: voria.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.