Ναυάγια: Ακόμη ένας νεκρός βρέθηκε στη Λέσβο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν έχει τέλος η λίστα των θυμάτων στο ναυάγιο της Λέσβου, όπου άνθρωποι Αφρικανικής καταγωγής -οι περισσότεροι δεν είχαν καν ξαναδεί θάλασσα- βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη νύχτα με τα μποφόρ και τα πελώρια κύματα. Και αποδείχθηκε η πιο άνιση μάχη…

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έρχονται στο newsit.gr ακόμα μία σορός, η σορός ενός άνδρα, βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή από δύτες Frontex, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 18. Πρόκειται για 16 γυναίκες, έναν άνδρα και ένα ανήλικο αγόρι ενώ κατάφεραν να σωθούν 10 γυναίκες, που είχαν εγκλωβιστεί στα βράχια.

Στο μεταξύ, με την επιχείρηση εντοπισμού και άλλων θυμάτων του ναυαγίου να συνεχίζεται, 15 μετανάστες -11 άνδρες και 4 γυναίκες, όλοι Αφρικανικής καταγωγής- εντοπίστηκαν στην Μυτιλήνη από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, είναι διασωθέντες του ναυαγίου…

Το ναυάγιο της βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες -όλοι Αφρικανικής καταγωγής- έγινε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, στη βάρκα που ναυάγησε επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Την ίδια στιγμή, μία άλλη ομάδα μεταναστών πάλευε να σωθεί στα Κύθηρα, σε άλλο ναυάγιο.

Και εκεί, η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη και – σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – αναζητούνται ακόμα 15 άνθρωποι.

Αδιάκοπα συνεχίζονται και οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Κυθήρων και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 άνθρωποι. Μαρτυρίες ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς, ενώ – σύμφωνα με το Λιμενικό – αναζητούνται 15 άνθρωποι.

Το ναυάγιο στα Κύθηρα έγινε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) όταν το ιστιοφόρο βγήκε σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή στο Διακόφτι. Στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 95 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, 62 διασωθέντες είναι ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες), διασώθηκαν επίσης 18 παιδιά (17 αγόρια και 1 κορίτσι).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.