Μητσοτάκης στους Sunday Times: Θα ζητήσω από την Τρας την επιστροφή των Μαρμάρων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι η Βρετανία πλησιάζει στην επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων και θα θέσει το θέμα στην Λιζ Τρας κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο φέτος.

«Σε μια εποχή που η Λιζ Τρας θα προσπαθεί να χτίσει την αξιοπιστία της και που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κατά κάποιο τρόπο στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά την κηδεία [της Βασίλισσας], θα είναι μια φανταστική χειρονομία και αυτό θα της πω», δήλωσε ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Sunday Times την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

«Νομίζω ότι το κλίμα έχει αλλάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι και ο βασιλιάς Κάρολος θα είναι υποστηρικτικός στο ζήτημα αυτό, πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που βασίζεται στα όσα έχουν συζητήσει οι δυο τους όταν ο Κάρολος ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Σε ότι αφορά την συνάντησή του τον προκάτοχο της Λιζ Τρας ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών αλλά στη συνέχεια συντάχθηκε με την επίσημη γραμμή της Βρετανίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο Μπόρις αλλάζει απόψεις».

Tι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις
Στη συνεντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα επικαιρότητας όπως στο θέμα των υποκλοπών. «Δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση. Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα», λέει στο βρετανικό μέσο.

Προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης: «Αν κάποιος ήθελε να βάλει μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει επιτύχει».

«Ο Ερντογάν κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα»
Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στους Sunday Times αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε την Τουρκία για fake news και τον πρόεδρο Ερντογάν ότι «κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα – θέλει να είναι περιφερειακός παίκτης και περιμένει από όλους να αποδεχθούν τη μεγαλοσύνη της Τουρκίας, κάτι που απλά δεν πρόκειται να γίνει αν έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στην αμερικανική έκθεση περί ρωσικής προσπάθειας εμπλοκής στην ελληνική πολιτική σκηνή, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι η «ιδέα» ήταν να χρηματοδοτηθεί ένα τηλεοπτικό δίκτυο φιλικό προς τη Μόσχα και τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο κατηγορεί ότι «έχει μία εφημερίδα που στήθηκε με μοναδικό σκοπό να κυνηγήσει εμένα και τη σύζυγό μου».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.