Δ. Μάντζος: Να πάψει η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους Twitter και η κοινωνική πολιτική με όρους Instagram

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος  εξέφρασε την αγανάκτηση του κόμματος για την «τοξική πολιτική αντιπαράθεση» που έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση της ανήλικης στο Κολωνό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN αναφορικά με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, αφού επισήμανε την ανάγκη «η Ελληνική Αστυνομία και η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστα, ανεξάρτητα και με ταχύτητα», κατέκρινε την τοξική αντιπαράθεση που συντηρούν μέσω των κοινωνικών δικτύων από τη μια κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές της ΝΔ κι απ’ την άλλη βουλευτές και κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε συνηθίσει η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους Twitter και η κοινωνική πολιτική με όρους Instagram. Αυτό ζούμε στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηχανισμό προπαγάνδας «που εδώ και μέρες ανακυκλώνει συνεχώς την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία αποκρουστικής διαστρέβλωσης της κοινοβουλευτικής αλήθειας», υπενθυμίζοντας ότι τα πρακτικά της Βουλής πιστοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε το άρθρο 71 του Ν.4855/2021 για την αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων. «Αναφέρομαι σε αναρτήσεις ομάδων αλήθειας/αναλήθειας και συγκεκριμένων βουλευτών της ΝΔ ότι εμείς δεν ψηφίσαμε τον νόμο, κάτι που διαψεύδουν τα πρακτικά της Βουλής» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατηγόρησε, παράλληλα, και τον ΣΥΡΙΖΑ, για την «αγωνία σε ένα τμήμα τού πολιτικού προσωπικού να καταλογιστεί και να αποδοθεί ο βιαστής σε ένα συγκεκριμένο κόμμα». «Αυτές είναι συμπεριφορές που τοξικοποιούν την πολιτική ζωή», επισήμανε.

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι «η τοξική κομματική αντιπαράθεση σηκώνει «σκόνη», πίσω από την οποία κρύβεται η μόνη πραγματική πολιτική ουσία. Ότι αποτύχαμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία συλλογικά. Αφέθηκε ένα ακόμα ανήλικο παιδί στα χέρια ενός κακοποιητικού περιβάλλοντος και ενός κυκλώματος βιαστών ανηλίκων. Αυτή είναι η εκκωφαντική διαπίστωση: η απουσία της κοινωνικής πολιτικής».

Μίλησε για την ανάγκη ενός νέου πολιτικού παραδείγματος και για ένα «ισχυρό κοινωνικό κράτος με κοινωνικές δομές οι οποίες θα προλαμβάνουν, θα συμβουλεύουν θα προστατεύουν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι να σπάσουμε τη σιωπή. Να μπορούν τα παιδιά και όσοι απειλούνται να μιλούν, να είναι κάποιος να τους ακούσει, μία αξιόπιστη και αποτελεσματική κοινωνική υπηρεσία», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Μάντζος εξέφρασε θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, παροτρύνοντας άπαντες «να διαβάσουν την ανάρτησή του και να πάρουμε όλοι όσα μαθήματα μπορούμε από τη δύναμη αυτού του ανθρώπου. Είναι συγκλονιστικό».

 

ΑΜΠΕ

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.