Κεραμέως: Ελλάδα και Κύπρος ασπάζονται κοινές αρχές και αξίες στην εκπαιδευτική πολιτική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελλάδα και Κύπρος ασπάζονται πλήρως κοινές αρχές και αξίες σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική πολιτική και ιδιαίτερα την ανάγκη να εστιάσουμε στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως,

Παράλληλα σημείωσε ότι η στενή συνεργασία με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δείχνει το δρόμο για μια βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και την ένταξη σημαντικών εννοιών της προστασίας του Περιβάλλοντος, όπως η κλιματική αλλαγή, η προστασία της φύσης και η μείωση της χρήσης των πλαστικών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η κα Κεραμέως πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία, συμμετέχοντας στην 9η Υπουργική Σύνοδο για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα «Κυκλική Οικονομία, Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Αειφόρος Τουρισμός», ενώ έχει σειρά επαφών.

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Κύπριο ομόλογό της Πρόδρομο Προδρόμου, στο περιθώριο της Συνόδου για το Περιβάλλον, η κα Κεραμέως έκανε λόγο για μια οφειλόμενη επίσκεψη στην Κύπρο, καθώς τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου συνεργάζονται στενά.

»Όλο αυτόν τον καιρό, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε μια στενή συνεργασία για την οποία ευχαριστώ. Αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά μας, οτιδήποτε παράγεται σε εκπαιδευτικό υλικό στην Ελληνική Δημοκρατία, να το μοιραζόμαστε με τους αδελφούς μας Κυπρίους. Συνεπώς, ο,τι ίσχυσε κατά την διάρκεια της Πανδημίας με το εκπαιδευτικό υλικό, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, το ψηφιακό υλικό, το μοιραζόμαστε με χαρά και συγκίνηση με την Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας της Ελλάδας αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στο Παγκύπριο Γυμνάσιο το πρωί της Τετάρτης, όπου ξεναγήθηκε από τους υπευθύνους του σχολείου, ενώ μίλησε και για την επαφή που είχε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, με αφορμή και την σημερινή παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών.

»Απόλυτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συνεργασία μας να συνεχίζεται και να διευρύνεται», κατέληξε η κα Κεραμέως.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου καλωσόρισε την κα Κεραμέως, την ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Πανδημίας, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πολλές καλές πρακτικές, ενώ η Κύπρος είχε την δυνατότητα χρήσης της τράπεζας ψηφιακού υλικού από την Ελλάδα, γεγονός για το οποίο εξέφρασε ευχαριστίες.

»Η Παιδεία, η Εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι μια. Μιλάμε για το ίδιο πράγμα», τόνισε ο κος Προδρόμου και σημείωσε ότι στο Παγκύπριο Γυμνάσιο που επισκέφθηκε νωρίτερα η κα υπουργός, εφαρμόζονται πιλοτικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του ολοήμερου γυμνασίου με ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και περιεχομένου μηχανικής, επιστημών και τεχνολογίας.

Επιφυλάσσομαι για την συζήτησή μας και την χάραξη των επόμενων βημάτων στην πολύ στενή συνεργασία μας», κατέληξε ο κος Προδρόμου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.