Ανδρουλάκης: Θλίβομαι για τα ΜΜΕ και ορισμένα κόμματα όπως χειρίζονται την υπόθεση της ανήλικης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιχμές από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για εκμετάλλευση της υπόθεσης

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε αποτρόπαια και αποκρουστικά τα όσα βλέπουν τη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση της ανήλικης στο Κολωνό. Μιλώντας μετά το μεσημέρι στο Olympia Forum, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πώς με αφορμή τις αποκαλύψεις γι αυτήν την υπόθεση κι άλλες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών έρχονται στο φώς της δημοσιότητας, γεγονός που δείχνει την αποτυχία των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Κάνουν πολιτικό παιχνίδι

Εξέφρασε με έντονο τρόπο τη θλίψη του για τον τρόπο που τα ΜΜΕ και ορισμένα κόμματα προσεγγίζουν αυτά τα ζητήματα. «Τα μεν πρώτα τα χρησιμοποιούν ως επικοινωνιακά εργαλεία, χρησιμοποιώντας ακόμη κι αποσπάσματα από τις καταθέσεις της ανήλικης και της παιδοψυχολόγου. Δείχνουν απαξίωση της ποιότητας της δημοσιογραφίας, του δημόσιου λόγου και της δημόσιας συμπεριφοράς. Είναι απαράδεκτα όλα αυτά» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης Οικονόμου για Σεπόλια: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση

Άφησε ακόμη αιχμές για τη στάση πολιτικών κομμάτων, χωρίς να τα κατονομάσει όμως, λέγοντας: «Είναι δυνατόν να εργαλειοποιείται αυτό το έγκλημα για να κάνουν κάποιοι πολιτικό παιχνίδι»;

Τοξικό κλίμα

Μίλησε για τοξικό κλίμα που δημιουργούν συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν έχουν κανένα μέτρο στον δημόσιο λόγο. «Από τη μία αναφορές για τη ΝΔ ότι είναι κόμμα παιδοβιαστών κι απ’ την άλλη βουλευτές της κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ ότι δεν ψήφισε τις σχετικές ποινικές διατάξεις, που είναι ψέμα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι όλοι πρέπει να σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και να στηρίξουν την ενίσχυση κοινωνικών δομών για να προλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα όπως συμβαίνει σ΄όλη την Ευρώπη.

Εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα

Για τα θέματα της υπόλοιπης επικαιρότητας, ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για την ενεργειακή κρίση, άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ. Τόνισε ότι κάνει σοβαρά λάθη στη διαχείριση και την στρατηγική για τη πράσινη μετάβαση, αποδίδοντας παράλληλα σημαντικές ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα εφάρμοσε ως κυβέρνηση. «Η πράσινη μετάβαση δεν είναι business για λίγους, όπως τους διευκολύνει η ΝΔ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το αν θα βρεθεί κοινός τόπος αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής, επισημαίνοντας ότι Γερμανία και Γαλλία διαφωνούν. Πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διεκδικήσει τη δημιουργία νέου Ταμείου Ανάκαμψης αποκλειστικά για τα θέματα ενέργειας, επανάληψη του προγράμματος Shure και κοινή παραγγελία φυσικού αερίου των 27.

Σχετικά με τις υποκλοπές, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η όλη υπόθεση είναι πολιτική κηλίδα για τη ΝΔ κι έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Επέκρινε έντονα τη στάση της κυβέρνησης για το απόρρητο και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου θα καλέσει όταν έρθει εδώ όσα πρόσωπα αρνήθηκε η κυβέρνηση να καταθέσουν.

Τέλος, όσον αφορά τις εκλογές και τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πώς αγωνίζεται για να επιβραβευτεί μια διαφορετική πολιτική ατζέντα προς όφελος των πολιτών. «Έχουμε άλλη κουλτούρα από τα υπόλοιπα κόμματα. Εάν μας εμπιστευτεί ο λαός θα είναι παρελθόν συνεργασίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.