Αυξήθηκαν οι φωτιές το Φθινόπωρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανησυχητική είναι η αύξηση στις φωτιές το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί 320 φωτιές, κυρίως σε αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους, διευκολύνουν την εξάπλωσή τους. Μάλιστα, μόνο χθες, εκδηλώθηκαν συνολικά 70 πυρκαγιές, ξεπερνώντας σε σημαντικό βαθμό, τα συνήθη για την εποχή, νούμερα.

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη, τονίζοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (έως και 31 Οκτωβρίου) πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι-περιπολίες για να αποφευχθεί η έναρξη και η εξάπλωση πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι τις τρεις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου έχουν επιβληθεί τέσσερα διοικητικά πρόστιμα και έχει πραγματοποιηθεί μία σύλληψη, ενώ αυξημένες είναι και οι περιπτώσεις μέσα στον Σεπτέμβρη.

Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, η μη τήρηση των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις. Τα πρόστιμα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ξεκινούν από 200 ευρώ, η πιο απλή περίπτωση αλλά κλιμακώνονται και μπορούν να φτάσουν μέχρι 5.000 ευρώ σε περίπτωση συρροής παραβάσεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.