Γιώργος Αρμένης: «Δεν μπορούσα να ξεστομίσω τη λέξη πατέρας. Μου έλεγαν «είσαι μπάσταρδος»»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε ο Γιώργος Αρμένης το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤ. Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής αναφέρθηκε από καρδιάς στην δύσκολη απουσία του πατέρα του κατά τα παιδικά του χρόνια, την γνωριμία στα 22 του αλλά και τον θυμό που τον οδήγησε να μην παραστεί ποτέ στην κηδεία του.

Ο Γιώργος Αρμένης εκμυστηρεύτηκε αρχικά: «Η απουσία φάνηκε περισσότερο στο ότι δεν μπορούσα να ξεστομίσω τη λέξη πατέρας. Μου έλεγαν «δεν έχεις πατέρα», «είσαι μπάσταρδος», «είσαι μπαστί» στο χωριό μου. Εντάξει, πλαστά χαρτιά, παντρεύτηκε τη μάνα μου, έκανε δυο παιδιά και εξαφανίστηκε.

Πήγα και τον βρήκα στα 22 μου. Κοιμόταν και με πετάνε μέσα οι δυο αδελφές μου, από τον άλλο γάμο, κλείνουν την πόρτα και αρχίζει να φωνάζει «ποιος είσαι ωρέ, ποιος είσαι ωρέ» στα Κερκυρέικα. Του λέω, «είμαι ο γιος σου» και σηκώνει τα χέρια και λέει «παιδί μου, θα το κρίνει ο Θεός». Φοβήθηκε. Φοβήθηκε μην τον σκοτώσω. Ήμουν 22 χρονών, στο στρατό και άκουσα τη λέξη «παιδί μου» για πρώτη φορά».

«Έπρεπε να τον δω και το μόνο καλό που πήρα, γιατί κάθισα εκεί μια μέρα, ήταν πως είχε μια κίνηση πάρα πολύ ωραία. Σαν παλιάτσος ένα πράγμα το οποίο και χρησιμοποίησα μετά στο θέατρο. Το σκέφτηκα και λέω, «την έχω και γω αυτή την κίνηση». Τον ξαναείδα κάποιες φορές μετά αλλά…. εντάξει, δεν θέλω.

Δηλαδή ήταν για την μάνα μου βασικά. Άφησε δυο παιδιά! Μας πήρε και μας πήγε εκεί! Μας έβαλε κάτω στα άχυρα να κοιμόμαστε η μάνα μου με δυο παιδιά. Εγώ να είμαι ενάμιση χρονών και ο αδελφός μου αν έχει γεννηθεί τριών μηνών. Ώσπου κάποια στιγμή έγινε δικαστήριο και τελείωσε η υπόθεση», δήλωσε ο Γιώργος Αρμένης.

https://www.govastileto.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.