Επιδοτήσεις σε προγράμματα ενεργειακής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκηρύσσει το ΥΠΕΝ εντός του 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια σειρά επιδοτήσεων σε προγράμματα ενεργειακής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα προκηρύξει εντός του 2022 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τον υπουργό, Κώστα Σκρέκα.

Πρόκειται για επιδοτήσεις σε προγράμματα ενεργειακής στήριξης που αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την αγορά ηλιακών θερμοσίφωνων και ηλεκτρικών συσκευών για τα νοικοκυριά καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα:

Το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Ήδη έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει τον απαιτούμενο «ηλεκτρικό χώρο» στο δίκτυο διανομής ενώ είναι έτοιμη η πλατφόρμα υποδοχής των αιτημάτων του ΔΕΔΔΗΕ. Στόχος είναι η προκήρυξη έως τον Ιανουάριο.
Για το πρόγραμμα “Αλλάζω συσκευή” αναμένεται έγκριση από τις Βρυξέλλες προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι επιλαχόντες, πέρα από εκείνους που έχουν ήδη ανακοινωθεί. «Όσο υπάρχουν επιλαχόντες θα προσπαθούμε να βρίσκουμε κονδύλια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
Το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ. Στόχος επίσης είναι η προκήρυξη ως το τέλος του έτους.
Εντός των ημερών θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», ύψους 200 εκατ. Ευρώ από τα οποία 100 εκατ. θα διατεθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους τομείς εμπορίου και τουρισμού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.