Βασίλισσα Ελισάβετ: Πλήθος κόσμου στους δρόμους του Εδιμβούργου (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκινημένοι και με δέος εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν την Σκωτία να αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ σήμερα (12.9.2022) με τη σορό της να μεταφέρεται από το Παλάτι του Χόλιρουντχαουζ στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles και τον βασιλιά Κάρολο να την ακολουθεί μαζί με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα, και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στους δρόμους του Εδιμβούργου για να παρακολουθήσουν την πομπή της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Royal Mile, τη διαδρομή που ενώνει 2 ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας της Σκωτίας, το Παλάτι του Χόλιρουντχαουζ και το Κάστρο του Εδιμβούργου. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι συγκεντρωμένοι χιλιάδες υπάρχει μια ατελείωτη σιωπή.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα και τη συνόδευσαν 7 οχήματα σε ένα ταξίδι 6 ωρών, από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο. Σήμερα, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό του St. Giles για να της πουν «αντίο» οι Σκωτσέζοι πολίτες, λίγο μετά τις 17:00.

Προς τιμήν της, θα ριχτούν 21 κανονιοβολισμοί από το Κάστρο του Εδιμβούργου. Ακόμη, σήμερα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα πραγματοποιήσουν και αγρυπνία.

Στις 16:25 ξεκίνησε η πομπή της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από το Χόλιρουντχαουζ στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles. Ο βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούν με τα πόδια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.