Τουρκική δημοσκόπηση: 6 στους 10ψηφοφόρους του Ερντογάν δε θεωρούν εχθρούς τους Έλληνες!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι υπουργοί, οι σύμβουλοί του, οι συνεργάτες του να μη χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν στην Ελλάδα αλλά φαίνεται ότι οι πολίτες της Τουρκίας δεν τους… ακολουθούν.

Την άποψη της κοινής γνώμης στην Τουρκία για την Ελλάδα και τους Έλληνες αποτυπώνει δημοσκόπηση «χαστούκι» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν. Μια έρευνα που δείχνει ότι ο τουρκικός λαός δεν θεωρεί τον ελληνικό «εχθρό».

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία metropoll. «Με τον ελληνικό λαό έχουμε εχθρότητα ή όχι; ο ελληνικός λαός είναι εχθρός ή φίλος;» είναι το ερώτημα της έρευνας. Το 31,3% λέει «ναι» υπάρχει εχθρότητα, ενώ το 64% των ερωτώμενων απαντούν «όχι», σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, είναι ενδεικτικό ότι στο ίδιο το κυβερνών κόμμα AKP του Ερντογάν μόνο το 35,7% λέει «ναι» και το 60,3% «όχι» δεν έχουμε εχθρότητα, ενώ ακόμα και στο… εθνικιστικό κόμμα MHP του κυβερνητικού εταίρου Μπαχτσελί μόλις το 39,7% λέει «ναι», ενώ το 57,8% λέει «όχι»!

Παράλληλα, στο κόμμα του άλλοτε υπουργού του Ερντογάν Αλί Μπαμπατζάν DEVA, το 43,6% λέει ότι «ναι» υπάρχει εχθρότητα, ενώ το το 54,5%  λέει «όχι».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.