Τουρκία: Γερμανός αξιωματούχος αποκάλεσε «αρουραίο» τον Ερντογάν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έξαλλη είναι η κυβέρνηση στην Τουρκία με έναν Γερμανό αξιωματούχο ο οποίος αποκάλεσε «αρουραίο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική εκστρατεία στην Κάτω Σαξονία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το υπουργείο Εξωτερικών στη Τουρκία να καλέσει τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις αυτές.

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, του αντιπροέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, για τον πρόεδρό μας (τον Ερντογάν) σε ομιλία του στην προεκλογική εκστρατεία της Κάτω Σαξονίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τανζού Μπιλγκίτς.

Ο Κουμπίτσκι «στερείται παντελώς πολιτικής ηθικής και υπευθυνότητας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «τέτοιες απρεπείς δηλώσεις δίνουν μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίτσκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητά του».

Ο Γερμανός πολιτικός, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωσε ότι έκανε αυτό το σχόλιο σε μια προεκλογική συγκέντρωση, καθώς προσπαθούσε να επιστήσει την προσοχή στην αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που μετακινούνται από την Τουρκία στην λεγόμενη «βαλκανική οδό» με προορισμό τη Γερμανία.

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πολυπράγμων πλάσμα, που εμφανίζεται επίσης σε παιδικά παραμύθια», είπε ο Κουμπίτσκι, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δημοφιλή ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Ρατατούης».

Ο Κουμπίτσκι, που προέρχεται από το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είπε επίσης ότι ο Ερντογάν έκανε μια καλή συμφωνία για την Τουρκία όταν συμφώνησε να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015.

«Όμως ταυτόχρονα πρέπει να σημειώσουμε ότι το προσφυγικό κύμα κατά μήκος του βαλκανικού δρόμου (από την Τουρκία) αυξάνεται και πάλι, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Γερμανίας», πρόσθεσε.

Η προσβολή του προέδρου είναι ποινικό αδίκημα στην Τουρκία, όπου ο Ερντογάν και το κόμμα του κυβερνούν εδώ και δυο δεκαετίες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.