Ινδός έκοψε τη γλώσσα του… για να την προσφέρει σε θεά!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας Ινδός χωρικός, ο οποίος έκοψε τη γλώσσα του για να την προσφέρει ως «θυσία» σε μια θεά, σε ινδουιστικό ναό.

Ο 40χρονος χρησιμοποίησε έναν σουγιά για να ακρωτηριάσει τη γλώσσα του, προκαλώντας τον πανικό στο πλήθος των πιστών που είχαν συρρεύσει στον ναό, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Αρχικά, ο 40χρονος και η σύζυγός του έκαναν ένα τελετουργικό και στη συνέχεια εκείνος έκοψε τη γλώσσα του και την ακούμπησε στην πύλη του ναού, όπως ανέφερε ένας επιθεωρητής της αστυνομίας, ο Αμπιλάς Τιουάρι.

«Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον ναό έτρεξαν κοντά του και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, με τη βοήθεια άλλων πιστών», πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Η σύζυγός του εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας της «θυσίασε» τη γλώσσα του για να κατευνάσει μια θεά, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τέτοιου είδους αυτοακρωτηριασμοί σημειώνονται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να πιστεύει σε προλήψεις και προβαίνει σε παράξενες ενέργειες για να κατευνάσει τους θεούς.

Τουλάχιστον δύο παρόμοια επεισόδια αναφέρθηκαν πέρσι. Και στις δύο περιπτώσεις, επρόκειτο για νεαρούς άνδρες, γύρω στα 20, που έκοψαν τις γλώσσες τους. Το 2020 ένας ινδουιστής ιερέας αποκεφάλισε έναν χωρικό, υποστηρίζοντας ότι ένας θεός ήρθε στο όνειρό του και του έδωσε την εντολή να τον θυσιάσει.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.