Χονγκ Κονγκ: Συνελήφθη γιατί έπαιζε τον βρετανικό ύμνο στη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χειροπέδες σε έναν κάτοικο του Χονγκ Κονγκ που έπαιζε με φυσαρμόνικα τον ύμνο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ πέρασαν οι αρχές.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το βρετανικό προξενείο το βράδυ της Δευτέρας, παρακολουθώντας την τελετή αποχαιρετισμού της βασίλισσας Ελισάβετ μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ανάβοντας κεριά και εναποθέτοντας λουλούδια.

Ο άνδρας άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ερμηνεύοντας τον βρετανικό ύμνο και το “Glory to Hong Kong”, ένα τραγούδι που ήταν δημοφιλές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια.

Σήμερα, η αστυνομία είπε ότι ένας 43χρονος συνελήφθη έξω από το προξενείο για «ενέργειες στάσης».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτός ήταν ο άνδρας με τη φυσαρμόνικα.

Ένας διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής από το Χονγκ Κονγκ, ο Λο Καρ-Γινγκ, 75 ετών, χρειάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη την Πέμπτη, αφού επαίνεσε την Ελισάβετ.

Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ σχημάτισαν ουρές έξω από το βρετανικό προξενείο την περασμένη εβδομάδα για να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων για τη βασίλισσα, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από 70 χρόνια διακυβέρνησης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.