Αναφορά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα: Αιτήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

​Κοινοβουλευτική αναφορά με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με θέμα «Αιτήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας» κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την επιστολή , η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία: την λήψη μέτρων για την ενίσχυση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και δρεπανοκυτταρικής νόσου, την εναρμόνιση της νομοθεσίας με τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος με 15ετή ασφάλιση, την εξίσωση του ποσού οικονομικής ενίσχυσης που δίνεται στα άτομα που πάσχουν από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, με το ποσό που λαμβάνουν οι ασθενείς από αιμορροφιλία, AIDS, την αύξηση ημερών ειδικής άδειας στα άτομα με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, την άδεια 22 εργάσιμων ημερών τον χρόνο για μεταγγίσεις αίματος για τους αναπληρωτές θαλασσαιμικούς εκπαιδευτικούς, μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πάσχουν από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο κοντά στον τόπο διαμονής τους κ.α.

Η Ε.Ο.ΘΑ. ουσιαστικά απαιτεί την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πάσχοντες της θαλασσαιμικής κοινότητας, την επαγγελματική τους αποκατάσταση αλλά και την κοινωνική τους ένταξη. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να τους στηρίξουν παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο που τους περιθωριοποιεί.

Η αναφορά και η επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.