Πάτρα: Συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα – Πορεία στο κέντρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεότερα: Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν «παρατράγουδα» ωστόσο η Αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή,

Πρώτη ενημέρωση: Συλλαλητήριο στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα πορεία στην οποία συμμετέχουν περίπου 600 άτομα.

Η Αστυνομία βρίσκεται  επί ποδός.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας αναφέρει: Έχουν περάσει 9 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής .Οργάνωση µε φασιστικές και εθνικιστικές ιδέες και αντιλήψεις. Μια οργάνωση που χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο και θεωρεί υπεύθυνους για την κακή ποιότητα ζωής µας τους µμετανάστες, αλλά κυρίως µια οργάνωση µε συγκεκριμένες πρακτικές που µόνο επικίνδυνες και εγκληματικές μπορούν να θεωρηθούν. Μετά από την νίκη του αντιφασιστικού κινήματος πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ήττα του φασισμού, εθνικισμού ,ρατσισμού. Δεν ήτανε τυχαία η δολοφονία του Παύλου καθώς , μέσα από την μουσική του αλλά και ως άνθρωπος ήταν ενεργός στο αντιφασιστικό κίνημα και πάλευε κάθε μορφή φασισμού.

Εξάλλου ο φασισμός πάντα αποτελεί το µακρύ χέρι της κυβέρνησης και των αφεντικών , γιατί όπου δεν φτάνει το γκλόπ φτάνει το µμαχαίρι του φασίστα. ∆εν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή βγήκε στο προσκήνιο την περίοδο των µμνημονίων, κατά την οποία πάρθηκαν πάρα πολλά µέτρα που τσάκιζαν τη ζωή µας. Το ζητούμενο, ήταν να µας αποπροσανατολίσουν από τον πραγματικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από την βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και να µας πείσουν ότι φταίει ο πρόσφυγας, ο μετανάστης ή όποιος αγωνίζεται.

Η δολοφονία του Παύλου αποτέλεσε αρχή για μία διαρκή μάχη ενάντια στον φασισμό ,η οποία κατέληξε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής πριν 2 χρόνια και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση. Η μάχη ενάντια στον φασισμό αλλά και το σύστημα που τον γεννά είναι συνεχής και πρέπει με κάθε τρόπο να παλεύουμε για να τον εξαλείψουμε ,μέσα στα πανεπιστήμια αλλά και από όλη την κοινωνία.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι ανάγκες λαού και νεολαίας και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται:

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί ξεκάθαρα μια πολιτική δολοφονία ενός αντιφασίστα, παραγγελία από τα υψηλά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής (όπως και η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, ή επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και οι πολλές άλλες επιθέσεις σε μετανάστες, συνδικαλιστές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κλπ.). Όσο και να προσπάθησαν τα ΜΜΕ και ο ίδιος ο δολοφόνος φασίστας Ρουπακιάς με την αηδιαστική απολογία περί «απλής ανθρωποκτονίας» να συγκαλύψουν το γεγονός δεν κατάφεραν να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α από τα μάτια του κόσμου που από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αντιφασιστικό αγώνα και συμμετείχε/ει στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις!

9 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου, 2 χρόνια μετά την ιστορική καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» σαν εγκληματική οργάνωση, όμως και πάλι οι δολοφόνοι φασίστες, οι εθνικιστές και οι ρατσιστές μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκαν από το κίνημα, προσπαθούν να βγούν από τις τρύπες του ξανά Όλα αυτά ενώ σε λίγες μέρες, στις 28/9, ξεκινάει και η εκδίκαση της έφεσης της Χρυσής Αυγής. Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ακόμα ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του, εξαπολύοντας μια επίθεση που θέλει να τσακίσει ακόμα και βασικα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Με την ακρίβεια να «δαγκώνει», την φτώχεια να πνίγει όλο και περισσότερα νοικοκυριά, τα νοίκια απλησίαστα, νέο κύμα πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας από τους τραπεζίτες, την δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και το κλίμα να καταρρέουν, το μόνο που έχει να προσφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι περισσότερη καταστολή και ρατσισμό. Την στιγμή που συνεχίζει την εγκληματική διαχείρισης της πανδημίας με εκατοντάδες νεκρούς εβδομαδιαίως, οδηγεί συνειδητά και αδίσταχτα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον λαό για να ενισχύσουν τον πλούτο και την εξουσία τους, και παράλληλα συνεχίζει πιστά με το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, απαγορεύει με νόμο τις διαδηλώσεις, χτυπά και σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps – στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παράλληλα, εντείνει της ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάδειξη και η αποκάλυψη του ιστορικού ρόλου που έχουν οι φασίστες σαν μαντρόσκυλα των ολιγαρχών, το τσάκισμα στο δρόμο της φασιστικής δράσης και η περιθωριοποίηση τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και γειτονιά είναι αναγκαία. Ακόμη η ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που δίνει χώρο, ανέχεται ή συνεργάζεται με τις φασιστικές συμμορίες είναι μονόδρομος για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας. Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν συνέχεια και κλιμάκωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι ανάγκες λαού και νεολαίας και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.