Πάτρα: Πορεία σήμερα για τον Παύλο Φύσσα – Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και διοργανώνονται συγκεντρώσεις στο κέντρο της Πάτρας, ενω η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, καθώς η έκρυθμη κατάσταση των τελευταίων ημερών με τα καθημερινά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με αφορμή την παρουσία στα ΑΕΙ της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων. Ηδη χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια πορείας συλλογικοτήτων υπήρξε ένταση, που ευτυχώς δεν είχε συνέχεια.

Με αφορμή την επέτειο μνήμης σήμερα το απόγευμα, μέλη συλλογικοτήτων θα πραγματοποιήσουν πορεία στην Πάτρα, όπως έκαναν γνωστό με σχετική τους δημοσίευση, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΑ

Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες επιθέσεις σε δομές του κινήματος και τον κόσμο του αγώνα.

Δεν ξεχνάμε τις αμέτρητες δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα του Έβρου, στο Αιγαίο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17.30 ΠΑΡΑΤΗΜΑ

ΠΟΡΕΙΑ 18.00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ανοιχτή συνέλευση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί ξεκάθαρα μια πολιτική δολοφονία ενός αντιφασίστα, παραγγελία από τα υψηλά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής (όπως και η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, ή επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και οι πολλές άλλες επιθέσεις σε μετανάστες, συνδικαλιστές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κλπ.).

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας. Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν συνέχεια και κλιμάκωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι ανάγκες λαού και νεολαίας και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.

ΌΛΟΙ/ ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.