Πάτρα: Νέα απάτη- Η «διευθύντρια του σχολείου» του άρπαξε 55.000 ευρώ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα και προσποιούμενη Διευθύντρια Σχολείου, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων, του ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού της εταιρείας.

Στη συνέχεια ο παθών, έλαβε μήνυμα σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ακολουθώντας υπερσύνδεσμο καταχώρησε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα οι άγνωστοι δράστες να μεταφέρουν από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 55.960 ευρώ.

Η μια ηλεκτρονική απάτη μετά την άλλη στην Πάτρα

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστων δραστών.

Ειδικότερα, ημεδαπή γυναίκα έλαβε, σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, δυο μηνύματα με φερόμενο αποστολέα τράπεζα, και με την προτροπή να πληκτρολογήσει εξαψήφιο νούμερο για να πραγματοποιήσει είσοδο στον λογαριασμό της. Η παθούσα αφού ακολούθησε τις οδηγίες διαπίστωσε ότι άγνωστοι δράστες μετέφεραν το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ από λογαριασμό της, σε έτερο τραπεζικό λογαριασμό.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη με υπολογιστή & παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένα Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστων δραστών.

Ειδικότερα, ημεδαπός άνδρας έλαβε μήνυμα ότι οι δύο τραπεζικές κάρτες του είναι προσωρινά μπλοκαρισμένες για λόγους ασφαλείας.

Στη συνέχεια άγνωστοι δράστες άλλαξαν τα όρια συναλλαγών και πραγματοποίησαν με την χρήση των δύο καρτών, τέσσερις διαδικτυακές
συναλλαγές, συνολικής αξίας 19.383 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα με έδρα την Τουρκία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.