Παρέμβαση ΚΟΔΗΠ για παράταση αιτήσεων του Επιδόματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, με παρέμβασή του, προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα με επιστολή του προς την Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας, ζητά παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία και υποβολή των αιτήσεων που αφορούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα λόγω προβλήματος πρόσβασης στον ΟΑΕΔ. Παρά την ενημέρωση που υπήρξε από το Κέντρο Κοινότητας προς την ΗΔΙΚΑ το πρόβλημα δεν αποκαταστάθηκε εγκαίρως με  αποτέλεσμα η ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 30 και 31 Αυγούστου, να καθίσταται σχεδόν αδύνατη με μεγάλο αριθμό πολιτών να ταλαιπωρείται και στο τέλος να χάνουν ένα μήνα από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Λαμβάνοντας υπόψη την άμεση ανάγκη μεγάλου αριθμού πολιτών  για  το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί το μοναδικό ή κύριο εισόδημα αυτών των νοικοκυριών, παρακαλούμε όπως δοθεί παράταση στην υποβολή αιτήσεων που έληξαν αυτό το μήνα (Αύγουστο) καθώς επίσης και αναδρομική καταβολή αυτού».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.