Πανεπιστήμιο Πατρών: Στα κορυφαία Ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Top Universities by Top Google Scholar Citations της Webometrics.

Η συγκεκριμένη κατάταξη, η οποία δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο, συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των καθηγητών και ερευνητών των ιδρυμάτων.

Ο εντοπισμός  των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της πλέον δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, του Google Scholar. Τα στοιχεία των ετεροαναφορών συλλέχθηκαν το χρονικό διάστημα 1-30 Ιουλίου 2022.

Τα αποτελέσματα

Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τη Webometrics, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) κατατάσσεται στην 86η θέση παγκοσμίως και στη 17η θέση στην Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος  πίνακας κατάταξης, ο οποίος δημοσιεύτηκε για 14η φορά, περιλαμβάνει 5.011 πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και τα 24 ελληνικά. Εκτός από την υψηλή αυτή θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει και την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 2.953.317 ετεροαναφορές (citations). Η επίδοση αυτή δίνει στο ΕΚΠΑ  την 1η θέση τόσο μεταξύ των βαλκανικών πανεπιστημίων όσο και μεταξύ των πανεπιστημίων της Μεσογείου.

Την πεντάδα των καλύτερων ελληνικών πανεπιστημίων συμπληρώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 281 με 1.262.904 ετεροαναφορές, το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 382 με 896.309 ετεροαναφορές, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  στη θέση 393 με 874.285 ετεροαναφορές και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 396 με 867.918 ετεροαναφορές.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στη 2η, στην 3η και στην 4η θέση τα επίσης αμερικανικά Πανεπιστήμια Στάνφορντ, Μπέρκλει και ΜΙΤ, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ι

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.