Ογκολόγος Μαλένας – «Ήταν καλά μέχρι που κοιμήθηκε»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ογκολόγος της Μαλένας, στο «Χαμογέλα και πάλι», αναφέρει: «Εγώ δεν ξέρω αν από την ασφυξία φάνηκε παθολογοανατομική ανεπάρκεια, αυτό δεν μπορώ να το πω, ούτε να πω ναι, ούτε όχι. Σημασία έχει ότι δεν είχε εν ζωή ηπατική ανεπάρκεια αυτό το παιδί. Δεν είχε εν ζωή.»

Και τονίζει η ογκολόγος: « Εκατό τοις εκατό. Δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια. Εάν έκανε ασφυξία, πέθανε από την ασφυξία και αυτή η ασφυξία μπορεί να δημιουργεί, εγώ δεν το ξέρω, οι ιατροδικαστές το ξέρουν, την εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Εικόνα όμως.»

Στην ερώτηση εάν μπορεί η έλλειψη οξυγόνου, έστω και μετά θάνατον, να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια, η γιατρός ξεκαθαρίζει ότι «Εγώ δεν μπορώ να το πω, γιατί δεν το ξέρω, καταλάβατε; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν ιατροδικαστές, όχι εγώ. Εντάξει; Εγώ σας λέω ότι δεν είχε το παιδί εν ζωή ηπατική ανεπάρκεια. Από εκεί και πέρα, αν μετά την ασφυξία ένα άτομο κάνει ηπατική ανεπάρκεια, δηλαδή εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας και όχι ηπατική ανεπάρκεια, αν μπορεί να κάνει δεν το ξέρω. Να το απαντήσει η κυρία Τσάκωνα αυτό. όχι μόνο η κυρία Τσάκωνα και οι άλλοι οι ιατροδικαστές.»

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το παιδί ήταν υγιέστατο και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βέβαια, βέβαια. Όχι μόνο εγώ αλλά και η μητέρα αν ερωτηθεί αυτό θα σας απαντήσει. Ότι ήταν καλά στην υγειά του μέχρι που κοιμήθηκε. Χόρευε, έφαγε, δεν έκανε εμετό, δεν είχε τίποτα.»

Για τις αμυχές που είχε η Μαλένα η γιατρός υποστήριξε ότι δεν είδε νεκρό το παιδί, γιατί δεν εφημέρευε. Το είδε το παιδί σκεπασμένο, τις προηγούμενες μέρες δεν είχε. Τις π0ροηγούμενες μέρες, όπως τόνισε η ογκολόγος δεν είχε σίγουρα κάτι, την ημέρα εκείνη όμως, το Σάββατο δεν γνωρίζει.

Δημήτρης Γαλεντέρης: «Τώρα η άποψη της κα Τσάκωνα για το θάνατο της Μαλένας είναι πιο ορθά διατυπωμένη»

Ο κος Γαλαντέρης, μιλώντας στο «Χαμογέλα και πάλι» σχετικά με την υποξία και την ηπατική ανεπάρκεια ξεκαθάρισε:

«Η ηπατική ανεπάρκεια είναι ένας κλινικός όρος και όχι ένας ιατροδικαστικός, καθώς για την διάγνωσή της απαιτείται να είναι ζωντανός ένας οργανισμός. άρα έχουμε κάποιες βλάβες ήπατος και όχι την ηπατική ανεπάρκεια. Ψάχνουμε να βρούμε την αιτία που προκάλεσε αυτή την υποξία. Άρα μπορούμε να πούμε ότι  η ροή των γεγονότων είναι πρώτα προκλήθηκε – με έναν μηχανισμό – η υποξία και μετά η ηπατική ανεπάρκεια. Συνεπώς το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι τι προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου και όχι την ηπατική ανεπάρκεια.»

Επιπλέον ο κος Γαλεντέρης τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι παραδεχόμαστε την υποξία, δηλαδή την έλλειψη οξυγόνου, στην περίπτωση της Μαλένας.

Πηγή: MEGA

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.