Φωκίων Ζαΐμης: Ενα εγχείρημα προς μίμηση…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης αναφέρεται στους λόγους που έστειλε επιστολή συγχαρητηρίων στην Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα.

Συγκεκκριμένα αναφέρει: Έστειλα επιστολή υποστήριξης προς την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ, επικροτώντας το εγχείρημά της, να εγκαταστήσει ένα σύστημα παραγωγής ατμού που θα λειτουργεί με ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Πατρών, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί βέλτιστη τεχνική από τις διαθέσιμες για την Ελλάδα, και συνάδει άριστα με τους στόχους της χώρας και της
ελληνικής βιομηχανίας, για σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Για τη διαδικασία της Βυνοποίησης και Zυθοποίησης απαιτείται σημαντική ποσότητα θερμικής ενέργειας που σήμερα παράγεται αποκλειστικά από ορυκτά καύσιμα. Με την πρωτοβουλία της εγκατάστασης των ηλιακών συλλεκτών ένα μεγάλο μέρος των αναγκών σε θερμική ενέργεια θα παράγεται από τον ήλιο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όπου λόγω της εποχικότητας της επιχείρησης οι ανάγκες αυξάνουν, ενώ η ηλιακή ενέργεια είναι άφθονη.

Η ηλιακή ενέργεια ως ιδανική μορφή ανανεώσιμης ενέργειας, αποτελεί εξαιρετικό σύμμαχο στο διακηρυγμένο στόχο της μείωσης των εκπομπών CO2.. Η λύση που θα εφαρμοσθεί από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με τη χρήση πολλαπλών συσσωρευτών ηλιακής ενέργειας παράγοντας ατμό, θα μειώσει αισθητά τις ενεργειακές ανάγκες του εργοστασίου και κατά συνέπεια τους εκπεμπόμενους ρύπους. Με την επιτυχή υλοποίηση του έργου αυτού, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα δώσει το έναυσμα και σε άλλες βιομηχανίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, ώστε η Ελλάδα με αρωγό την ελληνική Βιομηχανία να πετύχει τον εθνικό στόχο για ένα πράσινο και αειφόρο μέλλον.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.