Με επιτυχία η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην περιοχή μας την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, αυτή την φορά με λαμπαδηδρόμους μοτοσικλετιστές.

Η συμμετοχή των μοτοσικλετιστών λαμπαδηδρόμων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Με αφετηρία τον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου της Οβρυάς η πομπή των λαμπαδηδρόμων συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ τους οποίους ευχαριστούμε θερμά έφθασε στην Κρήνη.

Η υποδοχή της φλόγας έγινε από τον Τοπικό Πρόεδρο κ. Αργύρη Παναγιωτόπουλο και των κατοίκων. Οι λαμπαδηδρόμοι μετά το κέρασμα του Τοπικού Προέδρου αναχώρησαν για το Πετρωτό. Εκεί την φλόγα υποδέχθηκαν ο Τοπικός Πρόεδρος κ. Δούβρης Ανδρέας και το τοπικό συμβούλιο, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος καθώς και κάτοικοι του Πετρωτού με χειροκροτήματα και έκδηλη τη συγκίνηση προσφέροντας πλούσια εδέσματα στους Λαμπαδηδρόμους. Στη συνέχεια η πομπή μέσω της παραγλαύκιας οδού – Ακρωτηρίου – Ειρήνης και Φιλίας έφθασε στον αύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχθηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η αφή της φλόγας έγινε από δύο νέους Εθελοντές Αιμοδότες μέλη του Συλλόγου μας, την κ. Αικατερίνη Αρκουμάνη και τον κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλο σκορπίζοντας δάκρυα συγκίνησης και χαράς.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος μας Θανάσης Θεοδωρόπουλος αναφερθηκε με λόγια θερμά στον σκοπό της λαμπαδηδρομίας της φλόγας της αγάπης, της ζωής, της ελπίδας που δεν είναι άλλος από το να μεταλαμπαδεύσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή μας. Να κάψει την άγνοια, την αδιαφορία, τον φόβο, να ζεστάνει τις καρδιές και να περάσει στις ψυχές των συμπολιτών μας ώστε να φθάσουμε κάποια στιγμή στον πολυπόθητο στόχο που δεν είναι άλλος από τον γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και να σταματήσει η αγωνία των ασθενών και ο εξαναγκασμός των συγγενών στην εξεύρεση αίματος.

Τέλος ευχαρίστησε τις λέσχες μοτοσικλετιστών, Βεσπάδες, Αχαϊκή λέσχη και τους μοτοσικλετιστές Πάτρας καθώς και όλους τους λαμπαδηδρόμους μοτοσικλετιστές που συμμετείχαν.

Επίσης ευχαρίστησε και όλους τους φορείς της περιοχής μας που έδωσαν το παρόν. Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς, το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δεμενίκων για την υποδοχή της φλόγας και για τα κεράσματα καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν. Κλείνοντας ευχήθηκε κάθε σπίτι της περιοχής μας να αποκτήσει το δικό του Εθελοντή Αιμοδότη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.